Dünyadan Futbol Suriye 90+3'te play-off'a kaldı!

Suriye 90+3'te play-off'a kaldı!

05.09.2017 - 21:31 | Son Güncellenme:

2018 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde İran'ın ardından Güney Kore de Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Grupta 3. olan Suriye de play-off oynama hakkı elde etti.

Suriye 90+3te play-offa kaldı

2018 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde İran'ın ardından Güney Kore de Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Asya elemelerinin 3. turunda, A Grubu karşılaşmaları tamamlandı.

Özbekistan deplasmanında golsüz berabere kalan Güney Kore, puanını 15 yaparak grupta lider İran'ın ardından Dünya Kupası bileti alan ikinci takım oldu.

İran - Suriye: 2-2

Suriye, İran deplasmanında son dakikalarda bulduğu golle mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. İran'ın gollerini 45 ve 64. dakikalarda Sardar Azmoun attı. Suriye'nin golleri 13. dakikada Tamer Haj Mohamad ve 90+3. dakikada Omar Al Somah'tan geldi. Bu sonuçla grubu 13 puan ve averajla Özbekistan'ın önünde 3. sırada bitiren Suriye, play-off oynama hakkı elde etti.

Suriye, B Grubu üçüncüsüyle Asya elemelerinin play-off turunda karşılaşacak. Bu turun galibi ise Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu'ndan (CONCACAF) gelen bir takımla Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off maçına çıkacak.

Haberin Devamı

Öte yandan gruptaki diğer maçta Çin, Katar deplasmanında 2-1 galip geldi. Katar'ın tek golünü 47. dakikada Akram Afif, Çin'in gollerini 74. dakikada Zhi Xiao ve 83. dakikada Lei Wu kaydetti.