Skorer Sutopu ve Kabadayı

Sutopu ve Kabadayı

10.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sutopu ve Kabadayı

Sutopu ve Kabadayı

İslam ÇUPİ

Levent Çiner diye bir vatandaş yönetici, İzmir'e götürdüğü Galatasaray Sutopu Genç Takımı'nın aldığı sonuçları beğenmeyince "bay engizisyon" rolüne soyunmuş.
Sonucu alan sporcuları yemek yememe cezasına çarptırmakla kalmamış, odaların yatağı yerine tuvaletlerde uyumalarını istemiştir.
Cezaya itiraz edip İstanbul'a dönen sporcular dedektif gibi izlenip saçları kesildi, buna karşı çıkanlar ise, "hastahane raporları ile sabit" dövüldü.
Çoktandır böyle haberler çıkmayan gazeteler "ölü hurufatlara satırbaşı açarken" bizim mizaç olarak akıllı uslu muhabirimiz Fuat Ercan, yılların en büyük haberini MİLLİYET'in manşetine asıverdi.
***
Galatasaray Sutopu Şube Başkanı İbrahim Çağlar, genç sporcuların çarptırıldığı bu cezaları "kulüp içi problemi çözme yöntemi" olarak doğrularken, amatör branşlarda bu tip davranışların sık sık olduğunu söylüyor.
Acımasız yöntemleri başlatmakla suçlanan yönetici Levent Çiner ise "kabadayılığını" şöyle noktalıyor... "Takım içi disiplin böyle sağlanır. Bu olayların büyütülmesini anlamıyorum."
Galatasaray'ın bütün branşların üstündeki yönetim kurulu, bu olayın patlak verişi ve söndürülmesi konusundaki "üstünü örtme" gayretine henüz ulaşmış değil... Sadece Basın Sözcüsü Ateş Ünal Erzen, "olay doğru ise araştıracağız" demekle yetinmiştir.
Olay doğrudur beyler...
O kadar doğrudur ki, olayın en yakınındaki kişiler buna "evet" demekte ve bu ilkelliği ve çağdışılığı "disiplin sopası" olarak lanse edilmektedir.
Benim 40 yıla varan gazetecilik deniyimimle sabittir ki, hangi habere yoğun karşı tepki telefon ve faks bolluğu gelirse, o havadis doğrudur.
Haberin çıkışından sonra Fuat Ercan kardeşime gelen telefon ve fakslar, yüzleri bulan rakamlara ulaştığına göre, "havadisin doğruluğu" kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
***
Yönetimlerin en büyüğü Galatasaray yönetim kurulu, gündemi tek maddeli toplanmalı ve bu çağdışı davranışı cezalandırıp karara bağlamalıdır.
Her fırsatta "Batıya açılan pencere" diye övdüğümüz Galatasaray'da futbol basketbol ve voleybolda "sürdürülen örnek Avrupalılık" diğer branşlarda da olmalı, olabilmelidir.
Sutopu da bu kapsamda "hazırol "olmalıdır.
Orada bir başkan çıkar bu cezaları "kulüp içi problemi çözüm" olarak yorumlarsa, akabinde sporcuları İzmir'e götüren Levent Çiner olayı "takım içi disiplin böyle sağlanır" diye noktalarsa, bu Galatasaray yönetim kurulu ve "Galatasaray demokrasisini" zedelediği gibi, insan haklarına da ters düşer.
Yönetim kurulu, Galatasaray kulübünün bünyesine hiç yakışmayan "bu kabadayıları" açığa almalıdır, derhal...

Yazarlar