Galatasaray Tahkim’den Aslan’a ret

Tahkim’den Aslan’a ret

19.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın Avrupa Birliği (AB) pasaportu taşıyan futbolcularının, yabancı statüsünde olmadıklarının tespiti yönündeki başvurularını reddetti.

Tahkim’den Aslan’a ret

Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Başvurunun yöneldiği 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü, TFF Yönetim Kurulu’nun 18.06.2013 tarih ve 27 sayılı toplantısında aldığı karar ile kabul edilmiş, bu karar da 19.06.2013 tarihinde TFF’nin resmi internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bilindiği üzere kurulumuza itirazların Tahkim Kurulu Talimatı’nın 7. maddesi uyarınca itiraz konusu kararın yazılı bildirimini veya yazılı bildirim hükmündeki duyuruyu izleyen 7 gün içerisinde harcı yatırılmak suretiyle gerçekleştirilmesi gerekmekte iken başvuru, TFF Yönetim Kurulu kararının yazılı olarak duyurulduğu 19.06.2013 tarihinden itibaren 7 günlük itiraz süresi geçtikten sonra 12.07.2013 tarihinde yapılmıştır.
Galatasaray, kararın, sürecin takibi açısından büyük önem taşıdığını açıkladı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Tahkim Kurulu AB yurttaşı futbolcuların hangi statüde forma giymeleri gerektiği hususunun Tahkim Kurulu talimatının 2. maddesi kapsamında olmadığını ve kendi yargı yetkisi içine girmediğini belirtmiştir. Kurul asıl yargı yetkisinin Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde olduğunu kabul etmiştir. Bu tespitinin akabinde AB vatandaşı futbolcularımız ve kulübümüz mücadelelerini yetkili Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri önünde devam ettireceklerdir”