Fenerbahçe Takımda kalmayı hak ediyorlar

Takımda kalmayı hak ediyorlar

15.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Goal.com Afrika muhabiri, Victor Moses ve Andre Ayew'in Fenerbahçe'deki performansını Milliyet'e değerlendirdi.

Takımda kalmayı hak ediyorlar

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Taiye Taiwo, “İki yıldız, Fenerbahçe’ye farklı dönemlerde geldi. Ancak yaşadıkları zorluklardan sonra her ikisi de kalitelerinden kesitler sundu. Tüm eleştirilere rağmen çok iyi futbolcular. Kötü geçen sezonun kalan haftalarında Ersun Yanal’a en fazla destek olabilecek isimler. Hatta gelecek sezon da takımda kalmayı hak ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin kadrosunda kiralık olarak forma giyen Victor Moses ve Andre Ayew’i GOAL.com Afrika muhabiri Taiye Taiwo, MİLLİYET’e değerlendirdi.
Taiwo, iki yıldızın her şeye ve tüm eleştirilere rağmen çok iyi futbolcular olduklarını belirtip, “Victor Moses ve Andre Ayew: Afrikalı kurtarıcılar İstanbul’da” başlığını attı. GOAL muhabiri, özel değerlendirmesinde Moses ve Ayew’i şu cümlelerle anlattı:
“Fenerbahçe’nin ligde alt sıralarda kalmasına rağmen Nijeryalı yıldız Victor Moses ile Ganalı Andre Ayew bana göre kaliteli futbolcu olduklarını herkese gösteriyorlar. Ersun Yanal’ın takımında önemli futbolcular, önemli isimler.
Kesitler sunuldu
İki yıldız, Fenerbahçe’ye farklı dönemlerde geldi. Ancak yaşadıkları zorluklardan sonra her ikisi de kalitelerinden kesitler sundu. Moses ile başlarsak; Chelsea’de sezonun ilk yarısında sınırlı süre aldı, çok az oynadı. Moses, İstanbul’a geldi devre arasında ve hemen 7 maçta 2 gol atarak, direkt ilk 11 oyuncusu oldu.
Ayew konusunda da sarı-lacivertliler her ne kadar beklentilerini karşılayamasa da sezon başından bu yana 5 golü var. Bu 5 gol takımı alt sıralardan kurtarmak adına önemli ve takımına en fazla skor katkısı yapanlardan biri. Geçen sezon Premier Lig’de 3 gol attığını anımsarsak, daha iyi bir efor sergilediğini söyleyebiliriz.
Katkı verdiler
Genel anlamda bakarsak, iki Afrikalı yıldız, bu sezon takımın prestij sezonunda en fazla katkı veren isimler. Özellikle Moses çok sevildi, kendisi için yapılan özel kahve çok ilgi topladı.
Moses’ı biraz öne çıkarmak gerekir. Moses’ın kalitesi, oyunun hem hücum hem de defans tarafını oynayabilmesi Fenerbahçe’nin bu sezonki kaderini belirleme açısından kritik. Ersun Yanal’ın takımının 30 gol atıp 36 gol yediği kötü geçen sezonda, iki oyuncu da Ersun Yanal’a en fazla destek olabilecek isimler. Hatta gelecek sezon da takımda kalmayı hak eden oyuncular.”

Yazarlar