Basketbol Takma kafana Aslan'ım!

Takma kafana Aslan'ım!

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Odeabank, Fransa deplasmanından 4 farklı yenilgiyle ayrıldı, şampiyonluk şansını İstanbul'daki rövanşa bıraktı: 66-62

Takma kafana Aslanım

Sarı-kırmızılı ekip Eurocup finalinin ilk maçında Strasbourg’u elinden kaçırdı. Büyük bölümünü önde götürdüğü maçın 4. çeyreğinde rakibine teslim olan temsilcimiz, buna karşın 8’e çıkan farkı son dakika içinde 4 sayıya çekerek, Abdi İpekçi’deki rövanş öncesi umutlarını artırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank, Eurocup finalinin ilk maçında Fransa’nın Strasbourg takımına deplasmanda 66-62 yenilmekten kurtulamadı.

İki takımın da maç başında hücumda aksadığı ilk çeyrekte ev sahibi Weems ile skor bularak 6. dakikada 7-4 öne geçse de, temsilcimiz rakibine boyalı alandan yanıt verdi, ilk periyot 8-7 Galatasaray üstünlüğüyle bitti.

İkinci çeyrekte de sert savunmalar devam etti, iki takım da birbirinin tempo bulmasını engelledi. Galatasaray hücumda Davis’i devreye sokup 13. dakikada 19-12 ile 7 farklı öne geçse de, ev sahibi de suskunluğunu Campbell ile bozdu, 21-21’de skora denge getirdi. Ancak Micov’un 2’de 1 faulüyle devre 24-23 temsilcimizin üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya temsilcimiz hücumda daha iyi başladı. McCollum ve Schilb’in maçtaki ilk sayılarını attıkları bölümde 38-29 ile farkı 9 sayıya çıkaran Galatasaray, dış atışlarına engel olamayınca farkı koruyamadı, ancak son çeyreğe de 45-43 galip girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Ancak ev sahibi Leloup’tan sonra Campbell’dan da dış şut katkısı alınca, 33. dakikada 54-52 ile skoru lehine çevirdi. 36. dakikada farkı 58-54 ile 4 sayıya çıkaran Fransızlar’a karşı McCollum’un üçlüğüyle suskunluğunu bozan Galatasaray, hücumda art arda hatalar yapıp, topu potaya atamadan geri dönünce, Fransızlar, son dakikaya girilirken 66-58 ile farkı 8’e çıkardı. Ancak Micov ve Schilb ile farkı 4’e çeken temsilcimiz, salondan 66-62 yenik ayrılsa da, rövanşa umutlu gelmeyi başardı.

Takma kafana Aslanım

Yazarlar