Dünyadan Futbol Talisca Çin’i salladı

Talisca Çin’i salladı

12.04.2019 - 14:15 | Son Güncellenme:

Talisca 5 maçta attığı 7 golle Çin’de yeni sezona damga vurdu, ülkenin futbol gündeminin bir numaralı konusu haline geldi.

Talisca Çin’i salladı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Anderson Talisca yeni durağı Çin’de harikalar yaratmaya devam ediyor. Siyah-beyazlılardan ayrılmasının ardından gittiği Guangzhou Evergrande’de geçtiğimiz sezon 116 gol atan Brezilyalı futbolcu, yeni sezona da bomba gibi başladı.

Başarılı performansının ardından Çin ekibinin Benfica’ya yaklaşık 20 milyon euro ödeyerek bonservisini aldığı Talisca, yeni sezonun ilk 7 maçında 7 gol kaydetti. İkisi lig ve üçü Asya Şampiyonlar Ligi olmak üzere son 5 maçta bu rakama ulaşan 25 yaşındaki oyuncu, ülkenin en formda ismi oldu.

‘Hücumu Messi kadar etkili’

Futbolcunun yaptığı patlama Çin futbolunda son günlerin en çok konuşulan konularından bir tanesi haline geldi. Ülkede manşetleri süsleyen Anderson Talisca için ‘Çin’e bugüne kadar gelmiş en iyi yabancı futbolculardan biri’, ‘Taliska hücumda Messi kadar etkili’ şeklinde yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

‘Beşiktaş’ta da çok iyiydim’

Brezilyalı futbolcu da ülkede yaptığı açıklamalarda “Beşiktaş’ta da çok iyi oynuyordum. Orda da çok sıkı çalışıyordum ve bu çalışmalarımı yeni takımıma da taşıdım. Evergrande’ye gelişimin en önemli nedenlerinden bir tanesi buradaki performansımla Brezilya Milli Takımı’na davet alacağımı düşünmemdi. İdmanlarda hücumun yanı sıra savunma anlamında da çalışmalar yapıyorum, yanlışlarım olan yerde hocamız beni düzeltiyor” dedi.

Yazarlar