Beşiktaş Talisca Paşa!

Talisca Paşa!

22.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Everton'a giden Cenk Tosun'un rolüne soyundu, attığı iki golle Kartal'ı Antalya'da galibiyete uçurdu: 1-2

Talisca Paşa

LEVENT KALKAN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Beşiktaş maça hızlı başlasa da gol perdesini açan Charles oldu. Şoku atlattıktan sonra baskısını artıran siyah-beyazlı takım devre bitmeden Talisca’nın şık vuruşuyla beraberliği buldu. İkinci yarıda kontrolü elinde tutan Kartal sahanın yıldızı Talisca’nın kafasıyla sonuca giderek üç puanı cebine koydu.

Süper Lig’in ilk yarısında 9 kez deplasmana çıkan Beşiktaş; 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle tam 15 puan kaybetti. 2015-2016’nın ilk devresinde rakip sahalarda yalnızca 4 puan bırakan siyah-beyazlılar geçen sezon ise 9 puan yitirmişti... Bu sezon deplasmanda şampiyonlukla biten 2 yılın ilk yarılar toplamından daha fazla kayba uğrayan Beşiktaş’ın, Antalya’ya ideal stoperleri Pepe ve Tosic’ten yoksun gitmesi bir şoka daha kapı açacak mıydı?

Haberin Devamı

Sakatlıkları süren Eto’o ve Vainqueur ile cezalı Maicon’un yokluğu da elbette Antalyaspor için büyük bir handikaptı fakat ateş hattındaki kırmızı-beyazlı takımın, Hamza Hamzaoğlu ile ilk lig maçına çıkması da bir başka önemli detay olarak konuk Beşiktaş adına kafalardaki soru işaretlerini artırıyordu.

Beşiktaş oyuna coşkulu başladı, 8’de Anderson Talisca voleyle kaleyi yoklarken, top hedefini bulmadı. Aynı dakikada Quaresma’nın kaptırdığı topla Antalyaspor atağa çıktı. Deniz soldan kesti, boşta kalan topu Charles şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

25’te Ryan Babel indirdi, Talisca’nın plasesinde top ağlara gitti, ancak hakem faul gerekçesiyle gol kararı vermedi. 30’da Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Atiba soldan kaleye paralel gönderdi, Talisca’nın şık vuruşunda Ferhat’ın yapacağı hiçbir şey yoktu: 1-1. 45’te Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı ancak Quaresma’nın vuruşunda top yan direkte kaldı.

İkinci yarı fırtına gibi başladı. 46’da Emre Güral karşı karşıya pozisyonda Fabri’ye takıldı, ikinci vuruşunda ise topu üst direğe nişanladı. 50’de bu kez Deniz net pozisyonda topu auta yolladı. 54’te Kartal üstünlüğü yakaladı. Negredo’nun şutunda Ferhat topu soluna çeldi. Quaresma’nın arka direğe ortasında Talisca kafayla işi bitirdi: 1-2.

Haberin Devamı

85’te Danilo frikikten kaleyi yokladı ama Fabri için hiç de zor bir şut değildi. 89’da Quaresma çapraz pozisyondan çok sert vurdu, top direğin dibinden auta çıktı. Maçın yıldızı Talisca 90+3’te müthiş vurdu, Ferhat’ın dokunduğu meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı ve Kartal sahadan 3 puanla ayrıldı.

Talisca Paşa