Trabzonspor Taraftar sahip çıktı Trabzon kazandı!

Taraftar sahip çıktı Trabzon kazandı!

02.04.2013 - 13:54 | Son Güncellenme:

Ligde kötü günler geçiren ancak Antalyaspor galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor'da, seyircinin de takıma destek vermesi yüzleri güldürdü.

Taraftar sahip çıktı Trabzon kazandı

Antalyaspor maçını sezon ortalamasının üzerinde 17 bin 511 seyircinin izlemesi, "Taraftar takıma sahip çıkmaya başladı" şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından düşme hattının üzerine kadar gerileyen Trabzonspor'da taraftarın Antalyaspor maçında takıma en üst düzeyde destek vermesi için geçen hafta adeta seferberlik ilan edildi. Taraftar dernekleri ortak basın toplantısı düzenleyerek seyircileri maça davet etti, yönetim kanadından yapılan açıklamalarla tüm taraftarların Avni Aker'e gelerek takıma sahip çıkmaları gerektiği vurgulandı. Trabzon Belediyesi maç günü ilçelerden bedava otobüs seferleri düzenleyerek seyircilerin maça kolay ulaşımını sağladı. Yönetim kurulu, maça gelen her taraftara bayrak vererek stadyumdaki coşkunun artmasına katkıda bulundu. Bu girişimlerin sonucunda Pazar günü sezonun en fazla seyirci toplayan maçlarından biri oynandı ve Medical Park Antalyaspor karşısında alınan 2–0'lık galibiyetle 17 bin 511 seyirci takımı destekledi. Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın da taraftarların takıma olan desteğinin sezon sonuna kadar sürmesini istedi, "Bu karşılaşmanın öncesinde şehirde oluşan hava, birlik beraberlik anlayışının stada yansıması, oyuncularımızı hem moral hem de güven olarak olumlu yönde etkilemiş ve galibiyette başrolü oynamıştır. Şimdi her kesime düşen bu ortamı korumak ve sezon sonuna kadar aynı duyarlılıkla takıma olan desteğimizi sürdürmek olmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

SEYİRCİ REKORU VİDEOTON MAÇININ

Trabzonspor taraftarları bu sezon özellikle derbiler dışındaki maçlara fazla ilgi göstermedi. Bordo–mavililerin sezonun ilk resmi maçını UEFA Avrupa Ligi Play–Off turunda Macaristan'ın Videoton takımına karşı oynadı ve bu maçta sezonun şimdiye kadar olan seyirci rekoru 22 bin 278 taraftarla kırıldı. Trabzonspor'un daha sonra en fazla taraftar topladığı maçlar 19 bin 830 seyirciyle Galatasaray ve 19 bin 38 seyirciyle Fenerbahçe derbileri oldu. Bursaspor maçında 18 bin 749 taraftar bordo mavili takımı desteklemek için Avni Aker'e akın ederken, bu hafta oynanan Antalyaspor maçı da 17 bin 511 taraftarla sezonun en fazla ilgi gören 5'inci maçı oldu. Beşiktaş maçında ise Trabzonspor'u 15 bin 600 taraftarı destekledi.

Haberin Devamı

ORTALAMA 12 BİN TARAFTARA OYNUYORLAR

Trabzonspor federasyon verilerine göre 24 bin 169 koltuk kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda maçlarını oynuyor. Bordo mavililer sezon başında yaklaşık 10 bin kombine kart satışı gerçekleştirdi. Trabzonspor'un sezon başından bu yana evinde oynadığı 1 UEFA Avrupa Ligi, 4 Ziraat Türkiye Kupası ve 14 Süper Lig olmak üzere 19 resmi maçını toplam 237 bin 187 seyirci izledi. Trabzonspor bu sezon şimdiye kadar maç başına ortalama 12 bin 483 seyirciye oynadı, 5 maçta ise 10 binin altında taraftara oynamak zorunda kaldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR GERİ KALMADI

Trabzonspor'un sahasındaki 19 maçtan 3'üne cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar alındı. Bu maçlardan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını 11 bin 256, Sivasspor maçını 10 bin 873 ve Sanica Boru Elazığspor maçını da 11 bin 449 kadın ve çocuk taraftar izleyerek erkek taraftarlardan geri kalmadıklarını gösterdi.

SEYİRCİSİ KARŞISINDA KAZANAMIYOR

Trabzonspor bu sezon en fazla seyirci topladığı 6 maçtan sadece 1'inde sahadan galibiyetle ayrılabildi. Videoton ve Galatasaray ve Beşiktaş maçında golsüz beraberlik alan, Fenerbahçe'ye 3–0, Bursaspor'a 1–0 yenilen Trabzonspor, sadece geçen Pazar günü Antalyaspor karşısında 2–0 galip gelerek 15 binin üzerinde taraftarının desteklediği maçlardaki tek galibiyetini aldı.