Beşiktaş Taraftardan dostluk gösterisi!

Taraftardan dostluk gösterisi!

02.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Saraylısı, F.Bahçelisi, Beşiktaşlısı, Göztepelisi, Karşıyakalısı... Daha önce hep karşı karşıya geldiğini görmeye alıştığımız taraftarlar bu kez tek yumruk oldu

Taraftardan dostluk gösterisi

İstanbul'da Gezi Parkı’nı korumak için başlayan gösteriler, ‘düşman kardeşler’ olarak gösterilen taraftar gruplarını da biraraya getirdi. Önceki gün Taksim’e yürüyüşe geçen G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş taraftarlarına İstanbul’daki Trabzonsporlular da dahi olurken yıllardır futbol sahalarında yaşanan kavgalar bir anda unutuldu...
Deplasman yasağı getirilerek şiddet olaylarının önüne geçilmeye çalışılan statların aksine taraftarlar ise bu kez ‘kardeş kardeş’ protestolara katıldı. Protesto gösterilerinde polisin müdahalesinin sertleşmesi ile birlikte bir anda taraftar grupları da olaylara dahil olurken zaman zaman da birlikte hareket edildi.

Haberin Devamı

İKİ YAKA BİRLEŞTİ
Ancak taraftarların birliği sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin dört bir yanında da yaşandı. Bırakın aynı stadı, birbirinin semtine bile gitmekten hoşlanmayan Göztepe ile Karşıyaka taraftarları da İzmir’de ortak bir tavır ortaya koyarak birlikte protesto eylemi yaptılar
Adanaspor ve Adana Demir taraftarı da protesto için birlik oldular. Şehirde yapılan destek gösterisinde her iki takımın taraftarları da tek vücuttu.
Taraftarların ortak tavrı herkesi hayrete düşürürken, birlik olup ardından da fotoğraf çektirmeleri kolay kolay rastlanmayacak bir hadise olarak da kayıtlara geçti.

Drogba: Kalbim sizinle

ASLAN’IN Fildişili golcüsü Drogba da İstanbul’da yaşananlara Instagram’dan yorum yaptı... Daha önce ırkçılık konusunda Instagram hesabından yaptığı açıklamalarla çok konuşulan yıldız oyuncu, bu kez “İstanbul’da şu an neler oluyor bilmiyorum. Çok üzgünüm. Umarım her şey en kısa zamanda normale döner. Kalbim sizinle” mesajını paylaştı .

Haberin Devamı

‘Umarım iyisindir Sinan’

OLAYLARIN Türkiye dışında da etkisi büyük oldu. Yabancı kanalların yayınlarının ardından daha önce Türkiye’de forma giyen oyuncular da İstanbul’daki arkadaşlarına ulaşmaya çalıştı.
ANADOLU Efes’in eski oyuncusu Bostan Nachbar, Sinan Güler’e, “Umarım güvendesindir adamım” tweetini atarken milli oyuncu da, “Maç için Bandırma’dayım. Bütün olayları sıkıştığımız otel odasından seyrediyoruz” yanıtını verdi. Sloven oyuncu ise sohbeti “Bunu duyduğuma sevindim, biz de izliyoruz. Güvende ol” sözleriyle noktaladı.

‘Mesele demokratik özgürlükleri korumaktır’

İSTANBUL’DA yapılan protesto gösterilerine bir destek de Los Angeles’tan, milli basketbolcumuz Mehmet Okur’dan geldi... Persing Meydanı’nda toplanan Türkler’in arasında yer alan Okur, “Ülkemizin bugünlerde yaşadığı olaylara uzaktan seyirci kalmak beni çok üzüyor.
Mesele artık iki ağaç, bir AVM olayı değil. İnsanlarımızın en doğal hakları olan demokratik özgürlüklerini koruyabilmeleridir. 34 yaşındayım ülkemin ne terör olsun, ne milli maçlarda bu kadar milli iradesini gösterdiğini görmedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sporculardan destek yağdı,

* Manuel Fernandes (Beşiktaş)
Kalbim sizinle
* Felipe Melo (G.Saray)
Taksim olaylarında hayatını kaybedenler için çok üzgünüm umarım bir an önce her şey yoluna girer, bunun için bütün kalbimle dua edeceğim..
* Deron Williams (Brooklyn Nets)
Dayan Gezi Parkı
* Neslihan Darnel (Eczacıbaşı)
St.Petersburg’dayım ama kalbim Gezi Parkı’nda
* Recep Niyaz (F.Bahçe)
Diren Gezi Parkı
* Andre Moritz (Crystal Palace)
Türkiye’deki olayları anneme anlattım şimdi, dedi ki “Bu gece dualarım Türk insanlara olacak.” Desteğimiz sizinle
* Sercan Yıldırım
Bir ağaç öldü, bir millet dirildi
* Tomas Ujfalusi (G.Saray)
Taksim’de yaşanan tatsız olaylar beni de çok üzdü, kalbim tüm Türkler’le
* İlkan Karaman (F.Bahçe)
Diren Gezi Parkı
* Sinan Güler (Anadolu Efes)
Dostlarım, kardeşlerim, abilerim, ablalarım sokakta, özgürlüğünü korumaya çalışıyor; karşılığında panzerle, biber gazıyla saldırılıyor
* Doğuş Balbay (Anadolu Efes)
Atam rahat uyu! Tüm Türk halkı olarak izindeyiz! Din, dil, ırk, cinsiyet farkı olmaksızın gururlu ve onurlu bir şekilde hepimiz sokaklardayız
* Gözde Sonsırma (Vakıfbank)
Karşındaki terörist mi? Karşındaki düşman mı? Karşındaki senin vatandaşın, senin insanın, senin yoldaşın
*Bahar Toksoy (Vakıfbank)
Hâlâ neyin işkencesi bu! Kahretsin yeter! Yetmedi mi mahvolan insanlar?