Galatasaray Tarihe geçen maç

Tarihe geçen maç

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın Astana karşısında puan kaybetmesi, Kazakistan dışında Avrupa basınında da yankı uyandırdı.

Tarihe geçen maç

Galatasaray’ın Astana karşısında puan kaybetmesi, Kazakistan dışında Avrupa basınında da yankı uyandırdı. Başta İngiliz basını olmak üzere Astana’nın sarı-kırmızılı rakibi karşısında tarihi bir sonuca imza attığı yazıldı.

Haberin Devamı

The Guardian’da yer alan haberde, “Astana, Şampiyonlar Ligi’nde ilk iç saha maçında, ilk puanını Galatasaray’a karşı aldı. Geriye düştüğü maçtan puan çıkardı” yorumunda bulundu.

Daily Mail gazetesi de “Astana 2 kez geriye düştüğü maçta tarihi bir puan aldı. İlk iç saha maçlarında ilk puanları geldi” dedi. UEFA ise internet sitesinde, “Kendi kalesine gollerin olduğu dramatik maçta Astana ilk puanını aldı” ifadelerini öne çıktı. Fransız L’Equipe gazetesi de tarihi maç vurgusu yaparak, “Astana sürpriz bir şekilde geriye düştüğü maçta puan alarak, ilk puanını hanesine yazdırdı” diye yazdı. İspanyol Marca ve As gazeteleri de maça özel yer verdi.

‘Mutlulukları uzun sürmedi’

Kazak basını, maça geniş yer ayırdı. Egemen Kazakistan gazetesi, Galatasaray’ın ilk yarıda üstün bir oyun sergilediğini ve Astana kalesinde tehlikeli pozisyonlar ürettiğini vurgularken, ikinci devrede ise bambaşka bir Astana olduğunu belirtti. Astana kalecisi Nenad Eric’in 86. dakikada topu içeri almasıyla Galatasaray’ı mutlu ettiğini ifade eden gazete, 89. dakikada gelen golle Türklerin mutluluğunun uzun sürmediğini yazdı.

Haberin Devamı

Baq.kz adlı haber sitesi de, “Roger Canas, başkenti mağlubiyetten kurtardı” başlığıyla maçı verdi. “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” başlığını kullandı.

Yazarlar