Diğer Tarihi Angelique Kerber yazdı

Tarihi Angelique Kerber yazdı

31.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Melbourne'de Steffi Graf'ı yakalamak için korta çıkan Serena Williams, Alman panzeri Angelique Kerber'e çarptı.

Tarihi Angelique Kerber yazdı

Avustralya Açık tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası Serena Williams ile turnuvanın sürpriz ismi Angelique Kerber karşı karşıya geldi. 28 yaşındaki raket, güçlü rakibini devirerek ilk grand slam kupasını kazandı, aynı zamanda 17 yıl sonra bunu başaran ilk Alman tenisçi oldu.

Haberin Devamı

Sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta tek kadınların şampiyonu Angela Kerber oldu. Yarı finalde Konta’yı eleyerek kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan Alman raketin karşısında son şampiyon Serena Williams vardı. ABD’li raket eğer kazansa önemli bir başarı yakalayacak ve 22. şampiyonluğuyla tarihin en fazla Grand Slam kazanan kadın tenisçisi sıralamasında Alman Steffi Graf’ı yakalayacaktı. Ancak 6-4, 3-6 ve 6-4’lük setlerle sonuca giden Kerber oldu.

Maça hızlı başlayan Williams, servis oyununda rakibine puan vermeyerek 1-0 öne geçmesine rağmen “backhand” vuruşlarıyla etkili olan Kerber, 3. oyunda servis kırarak 2-1 üstünlük yakaladı, seti de 6-4 aldı. İkinci setin 4. oyununda servis atarken üst üste 2 çift hata yapan Kerber karşısında bu durumu avantaja çeviren Williams, oyunu alarak rakibi karşısında 3-1 üstünlük sağladı. Sert servisleriyle rakibi karşısında üstünlüğünü korumayı sürdüren 34 yaşındaki Williams, seti 6-3 alarak durumu 1-1’e getirdi.

Haberin Devamı

Son set unutulmaz

Final seti unutulmaz bir mücadeleye sahne oldu. Kerber ilk oyunda servisine tutundu, 2. oyunda ise rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Williams, Kerber’in servis oyununda kortun çaprazına gönderdiği sert ve düzgün vuruşlarla kontrolü yeniden ele aldı ve skoru 2-2’ye getirdi. Kerber, 6. oyunda file önüne bıraktığı teknik vuruşların da yardımıyla Williams’ın servisini bir kez daha kırarak 4-2 öne geçti. Finalin son setinde 5-2 geriye düşen Williams, ardından Kerber’in servisini yeniden kırdı ve oyunu 5-4’e getirdi. 10. oyunda Kerber, Williams’ın basit hatalar yapmasından da faydalanarak seti 6-4, karşılaşmayı 2-1 alarak kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Kerber, 1999 Fransa Açık’ta Graf’ın şampiyonluğundan sonra Grand Slam kupasını kazanan ilk Alman tenisçi oldu.

Almanlar ayağa kalktı!

Kerber’in zaferi ülkesini büyük sevince boğdu. Almanya Milli Takımı futbolcuları sosyal medyadan tebriklerini iletti. Galatasaraylı Lukas Podolski “Kocaman tebrikler, ne maçtı ama” diye yazarken, Formula 1 pilotu Nico Rosberg, IOC Başkanı Thomas Bach gibi isimler de memnuniyetlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Angelique Kerber: Şampiyonluk ödülü 7 milyon 800 bin TL’yi cebe indiren dünya 6 numarası, hafta başında 2 numaraya yükselecek.

Serena Williams: Toplamda 21 grand slam şampiyonluğu bulunan geçen senenin Avustralya Açık şampiyonu Serena Williams, tarih yazma fırsatını kaçırdı.

Maç biter bitmez rakibinin yanına giderek kendisine sarılan Williams, Kerber’in kazanmayı hak ettiğini söyledi.

Tek erkeklerde büyük kapışma

Turnuvada tek erkekler finali bugün oynanacak. Kariyerinde 10 grand slam zaferi bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic ile grand slamlerde 2 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Britanyalı Andy Murray, TSİ 10.30’da karşı karşıya gelecek. Mücadele Eurosport tarafından ekranlara getirilecek.

Djokovic beş kez kazandığı turnuvada 6. şampiyonluğunu elde etmesi halinde, Avustralya Açık’ı teklerde en fazla kazanan erkek tenisçi unvanını Roy Emerson ile paylaşacak. 2010, 11, 13 ve 15’te finalde kaybeden Murray ise 4 finalin 3’ünde yenildiği rakibini yenerse bu organizasyonda ilk zaferine ulaşacak. İki tenisçi geçen yıl da finalde birbirlerinin rakibi olmuş, Sırp raket 3-1 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Tarihi Angelique Kerber yazdı

Yazarlar