Fenerbahçe Tatlı sert patron

Tatlı sert patron

30.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otoritesini her fırsatta gösteren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Samadıra'da farklı bir profil çiziyor.

Tatlı sert patron

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Portekizli hocası, farklı antrenman sistemi ile çalışırken, oyuncuların her hareketini takip ediyor. Antrenmanda tam randıman istiyor, idman sonrası sürekli bire bir konuşmalar yapıyor. Sakatlıklarla ilgili medyaya detaylı bilgi verilmesine karşı çıkan, oyuncuların yemek menülerini bile yakından inceleyen Pereira kendi bildiği doğrulardan geri adım atmıyor.

Bursaspor maçında Robin Van Persie ile yaşadığı gerginlik sonrası derbide yıldız futbolcuyu yedek kulübesinde oturtan Teknik Direktör Vitor Pereira, hem oyuncusuna, hem de takıma “Patron benim” mesajını iletmişti.

Bu tip hareketlerin bira daha tekrarlanmamasını isteyerek tavrını koyan Portekizli teknik adam geldiği ilk günden bu yana farklı çalışma yöntemleri ile dikkat çekti. Pereira’nın Van Persie olayı dışında geride kalan süre içinde Samandıra’da yaptığı uygulamalarda da ağırlığı hissediliyor.

Haberin Devamı

Portekizli hoca, futbolcuların sağlık durumu ile ilgili yapılacak açıklamalardan, medya planlamasına kadar her şeyi bilmek istiyor. Ve bu konularda inisiyatif kullanıyor. İşte Pereira’nın öne çıkan bazı karar ve davranışları:

1. Farklı bir antrenman sistemi ile çalışıyor. Sezon başında uygulanan rutin ölçümleri yaptırmadı. Bu konuda telkinler gelse de kendi bildiği doğrultuda çalışmalarını sahada sürdürdü.

Medya kontrolü

2. Futbolcularının sakatlıkları ile ilgili olarak medyaya yapılan bilgilendirmede detayların verilmesini istemiyor. Souza’nın kasığında, Markoviç’in ise adalesinde yırtık olmasına rağmen kamuoyuna yapılan açıklamada “ağrı” ifadesi kullanıldı. Bunun temel sebebi ise rakiplerin maçlar öncesinde sakat oyuncularla ile ilgili bilgi sahibi olmasını engellemek.

3. Medya planlamasını bilmek istiyor. Hangi futbolcu nereye konuştu, ya da ne söyledi... Ayrıca medyada çıkan haberlerle ilgili de kendisine rapor sunuluyor.

4. Antrenman öncesi sahayı ve ekipmanları kontrol ediyor. Çalışmalarda tam performans istiyor. İdman sonrası birçok oyuncuyla birebir konuşuyor.

5. Yenilecek yemekle ilgileniyor. Futbolcular için hazırlanan menüleri yakından inceliyor.

Haberin Devamı

6. Ayrıca bu karar ve çalışmaları yaparken de hem yönetim hem de sportif direktörü ile sürekli iletişim içinde kalıyor.

Sonuç olarak Van Persie kararı başta olmak üzere uygulamalarıyla otoritesini herkese gösteren, tatlı sert yapısı ile de farklı bir profil çizen Pereira’nın takım içindeki birçok detaya da hakim olduğu ortaya çıktı.