1.Lig Tavşanlı Linyit'in futbolcularından açıklama! Protesto...

Tavşanlı Linyit'in futbolcularından açıklama! Protesto...

27.02.2014 - 12:55 | Son Güncellenme:

TKİ Tavşanlı Linyitspor forması giyen futbolcular, Orduspor maçında yaptıkları protestonun ardından bir basın açıklamasında bulundular.

Tavşanlı Linyitin futbolcularından açıklama Protesto...

TKİ Tavşanlı Linyitspor’da futbolcular, basın toplantısı düzenleyerek son günlerde gündeme getirilen tepki haberlerine cevap verdi.

Haberin Devamı

Kulübün zor günlerinde yanlarında olmayan Kütahya ve Tavşanlılı yöneticilerle, STK’lara sitem eden futbolcular, “Burada verdiğimiz savaş Linyitspor forması içindir. Kendimizi yalnız hissetmek kötü bir durum“ dediler.

Maddi krizle boğuşan TKİ Tavşanlı Linyitspor’da futbolcular, son iki maçta gösterdiği tepkiye açıklık getirildi. Oyuncular, Mersin İdman Yurdu maçından sonra formalarını çıkartmış, ardından da Orduspor karşılaşmasında başlama düdüğünden sonra orta yuvarlakta toplanarak 15 saniye beklemişti. Bu durum, alacakları nedeniyle oyuncuların yönetime karşı sergilemiş olduğu bir tavır olarak nitelendirilmişti. Daha sonra defans oyuncuları Hakan Çevik ve Sakıp Aytaç kadro dışı bırakılarak cezalandırılmıştı.

Haberin Devamı

Dün yönetimle konuşarak kadro dışı bırakılan arkadaşlarının affını isteyen futbolcular basın açıklaması yaparak durum değerlendirmesinde bulundu. İdman öncesi toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına çıkan oyuncular adına Abdi Aktaş, Ersin Veli ve Murat Özavcı konuştu.

Linyitspor’un tecrübeli forveti Abdi Aktaş, kesinlikle yönetime karşı bir eylem ve tavır içerisinde olmadıklarını ifade ederek, “Onların takımımızın iyi olması adına fedakarca çalıştıklarını biliyoruz. Bizim tepkimiz yönetime değil, kamuoyuna idi. Arkadaşlarımızın üzerinde neredeyse hiç para yok. Ancak bu takımın ligde kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Gerçek şu ki, biz futbolcular olarak maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için yönetimimiz de elinden geleni yapıyor. Ancak bu konuda kendilerine destek gerekiyor. Kütahya ve Tavşanlı’da kim varsa artık birilerinin harekete geçirmek için bir protesto yaptık. Biz yöneticisi, futbolcusu ve taraftarı olarak nasıl mücadele ediyorsak, gerek Kütahya, gerekse Tavşanlı’da Valiliği, Kaymakamlığı, Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve iş adamlarıda mücadele göstermeli” diye konuştu.

Yine takım arkadaşları adına konuşan Ersin Veli ve Murat Özavcı da takımda arkadaşlığın ve dostluğun ön plana çıktığını söyleyerek, müsabaka içi moral ve motivasyon açısından hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirtti. Futbolcular, maddi krizin yaşandığı bugünlerde protestolarının merkezinde sahip çıkma olgusunun yattığını ifade ettiler.