Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu sezon en umut verici, en heyecanlandıran ve taraftarını en az tedirgin eden Fenerbahçe’yi izledik. Özellikle ilk 45 dakika mükemmele yakın bir performans sergilediler. Kanatları değişerek kullanan Moses-Valbuena ikilisi, Hasan Ali ve Isla’dan aldıkları olağanüstü desteklerle, hem sarı-lacivertli ekibin çok iyi hücum etmesini sağladılar hem de ilerde baskı yaparak Zenit’in çıkışını büyük ölçüde engellediler.
Ama asıl önemlisi, yine ilk yarıda çok etkileyici bir orta saha izledik. Özellikle Jailson ve Eljif Elmas neredeyse tüm ribaundları topladılar, bir tane bile dönen top bırakmadılar. Hazır sahanın en iyilerinden biri olan Eljif Elmas’tan bahsetmişken, Ersun hocanın güçlü orta alana en çok ihtiyaç duyduğu bir anda onu kenara almasını anlamakta zorluk çektiğimi belirtmeliyim. Eljif çıktıktan sonra Zenit, korner üstüne korner kullandı ve hiç olmadığı kadar hücum şansı buldu. Yaslanan bir Fenerbahçe bu yüzden son 15 dakika hücumu neredeyse hiç yapamadı.
Herkes biliyor ki Slimani iyi bir golcü... Özellikle Premier Lig’deki performansı hala akıllarda... Belli ki bir kan uyuşmazlığı, bir aidiyet eksikliği söz konusu... Dün attığı gol öyle her babayiğit santrforun atabileceği bir gol değil. Kafaya çıkmışken, yere daha temas etmemiş topu filelere göndermek büyük beceri ister. Ama yazık ki, yine akıl almaz goller kaçırdı. Kariyeri göz önüne alındığında bu kaçanları anlamak çok zor. Bir de şu gerçek var ki bir santrfor o kadar çok orta sahaya ya da kanatlara gelip oyunun içinde olmaz, pas trafiğini karıştırmaz. Sanki Slimani’de bir de pozisyon bilgisi eksikliği var.
Moses henüz tek devrelik fizik güçle oynuyor. Birkaç hafta sonra bambaşka bir oyuncu olarak karşımıza çıkacağı kesin. İlk yarı tıpkı Valbuena gibi Fenerbahçe taraftarını mest etti ama ikinci yarı bu ikili de özellikle 60. dakika itibarıyla birbirlerine nazire edercesine oyundan düştüler. Sanırım Ersun Yanal’ın çözüm bulması gereken ilk sorun burası. Bu takım kanatları kullanınca başka oynuyor. Kanat bekleri son derece etkileyici... Beklerle önlerinde oynayanların uyumu da mükemmel... Ama bu uyumun mutlaka ve mutlaka 90 dakikaya yayılması şart.
Skrtel, Fenerbahçe’nin en kritik oyuncusu. O olmayınca savunma hem çok kısalıyor, hem de fizik güç olarak oyundan düşüyor. Dün Skrtel oynayınca savunmanın ne kadar yüksek bir özgüvenle oynadığını hep birlikte gördük.
Ve elbette Harun... Öyle olağanüstü bir performans ortaya koymadı. Onu tedirgin edecek çok fazla bir pozisyon olmadı. Ancak öyle bir penaltı kurtardı ki, belki de Fenerbahçe’nin tur şansının altına imzasını attı. Harun’un penaltı pozisyonundaki çift hamleli reaksiyonu inanılmazdı. Önce çıkardı, sonra düştüğü yerden tekrar kalkıp, topu kontrol etti. Hem ona bravo, hem de kademe nasıl yapılırı mükemmel ortaya koyan, taraftarın yeni gözdesi Sadık’a...