Basketbol Tecrübe konuşacak

Tecrübe konuşacak

17.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY Euroleague'in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, Final Four'un düzenleneceği Sırbistan'ın yolunu tuttu.

Tecrübe konuşacak

Belgrad’da 18-20 Mayıs’ta yapılacak organizasyonda ilk maçını yarın Zalgiris Kaunas ile yapacak olan sarı-lacivertliler, deneyimiyle öne çıkıyor. Kadrosundaki 15 oyuncudan 10’u daha önce en az bir şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, bir kez daha kupayı istiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final (Final Four) organizasyonu için Sırbistan’a gitti. Belgrad’da 18-20 Mayıs’ta yapılacak Dörtlü Final organizasyonunda Fenerbahçe Doğuş’un yanı sıra Rusya’dan CSKA Moskova, İspanya’dan Real Madrid ve Litvanya’dan Zalgiris mücadele edecek. Sarı-lacivertli kafile, Atatürk Havalimanı’ndan turnuvanın düzenleneceği Belgrad’a hareket etti. Sarı-lacivertliler, organizasyondaki ilk maçını yarın Zalgiris ile yapacak.

Turnuvanın son şampiyonu olan Fenerbahçe Doğuş, tecrübesiyle öne çıkıyor. Final Four’da üst üste dördüncü kez yer alacak olan ekibin kadrosunda bulunan 15 oyuncudan 10’u bu seviyede daha önce en az bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli basketbolcular Nikola Kalinic, Melih Mahmutoğlu, James Nunnally, Ahmet Düverioğlu, Kostas Sloukas, Jan Vesely, Ali Muhammed, Luigi Datome, fazla forma şansı bulamayan Barış Hersek ile genç oyuncu Egehan Arna, geçen sene Fenerbahçe’yle Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Fenerbahçe’nin en tecrübeli ismi kariyerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Yunan oyun kurucu Sloukas oldu. 27 yaşındaki basketbolcu, 3’ü Olympiakos’ta olmak üzere 6. kez Dörtlü Final için parkeye çıkacak. Sloukas’ı 5. kez Dörtlü Final’de yer alacak Jan Vesely takip etti. Dörtlü Final’in diğer tecrübeli isimleri ise bu seviyedeki bütün deneyimlerini Fenerbahçe formasıyla yaşadı.

Eski dostlar karşı karşıya

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Final Four’da eski yardımcısı ve öğrencilerine karşı mücadele edecek. Geçmiş yıllarda yollarının kesiştiği Rusya’nın CSKA Moskova takımının başantrenörü Dimitris Itoudis, İspanyol temsilcisi Real Madrid’in çalıştırıcısı Pablo Laso ve Litvanya ekibi Zalgiris’in başında bulunan Sarunas Jasikevicius ile karşı karşıya gelecek olan Sırp coach, Laso ve Jasikevicius’un oyunculuk dönemlerinde başantrenörlüğünü üstlendi. Itoudis ise Yunan ekibi Panathinaikos’u çalıştırdığı 13 yıllık dönemde yardımcılığını yaptı.

Sırpların favorisi

Haberin Devamı

Sırp basketbolseverler, Fenerbahçe Doğuş’a vatandaşları Obradovic ve oyuncular Nikola Kalinic ile Marko Guduric’ten dolayı özel ilgi duyuyor. Fenerbahçe Doğuş’un Obradovic ve Sırp oyunculardan dolayı Belgrad’da ciddi bir sevgiyle karşılaşacağını aktaran bir çok taraftar, sarı-lacivertlilerin kupayı almasını beklediğini söyledi. Öte yandan Dörtlü Final için 15 binin üzerinde basketbolseverin Belgrad’a gideceği dile getirildi. Belgrad’daki Türk turist sayısının da ciddi bir şekilde arttığı vurgulandı. Zalgiris içinse 3 bin taraftarın gittiği bilgisi paylaşıldı.

Fenerbahçe Doğuş kafilesi Belgrad’a vardı, ardından otele geçti. Obradovic’e ülkesinde büyük ilgi gösterilirken sarı-lacivertliler ilk çalışmasını akşam gerçekleştirdi.

Tecrübe konuşacak