Basaksehir Tecrübe konuşuyor!

Tecrübe konuşuyor!

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir ligdeki şampiyonluk inadıyla tarihi bir mücadele verirken, kadrodaki bazı özel oyuncular dikkat çekiyor. Kariyerleri ve yaşlarıyla sezona damgasını vuran Emre Belözoğlu, Mossoro ve Adebayor, tecrübe dersi veriyor.

Tecrübe konuşuyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en iyi sezonunu geçiren ve şampiyonluk inadını son haftaya kadar sürdürmek isteyen Medipol Başakşehir, tecrübeli yıldızlarının rüzgarıyla fark yaratıyor.

Son olarak Antalyaspor deplasmanından 1-0’lık galibiyet çıkaran turuncu-lacivertlilerde, kaptan Emre Belözoğlu hem asist yaptı hem de sahada adından söz ettirdi.

Tecrübeli orta saha başta olmak üzere Abdullah Avcı’nın takımında yer alan deneyimli yıldızların kalitesi öne çıkıyor. Devre arasında takıma katılan 32 yaşındaki Emmanuel Adebayor’un kısa sürede yıldızlaşıp, 11 maçta 7 gol attı.

Kaptanlık görevini alan ve 2 sezondur en iyilerden olan 35 yaşındaki Emre Belözoğlu 5 gol 8 asistle oynuyor. Benzer şekilde 33 yaşındaki Mossoro da 5 gol 9 asistle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yine 34 yaşındaki stoper Yalçın Ayhan da 3 gollük katkısıyla bir savunma oyuncusuna göre etkili bir görüntü verdi.

Kadroda rotasyonda kullanılan 32 yaşındaki Holmen, 32 yaşındaki Bekir İrtegün ve 32 yaşındaki Doka da takım için önemli hamle oyuncuları.

Final takımı

Antalyaspor’u maçın bitimine bir dakika kala bulduğu golle 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

Turuncu-lacivertliler, bu sezon karşılaşmaların son 5 dakikasında attığı gol sayısını da 10’a yükseltti. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, 58 golün 10’una (yüzde 17,3) maçların son 5 dakikalık bölümünde imza attı.

24: Medipol Başakşehir’de 30 yaş üstü oyuncular toplamda 24 gol kaydetti. Turuncu-lacivertlilerde Emmanuel Adebayor 2 maçta 1 gol atma ortalamasıyla dikkat çekti.

Adebayor 6 ay boşta kalmasına rağmen Medipol Başakşehir’de çok iyi bir hava yakaladı, takımın en golcülerinden biri oldu.