Beşiktaş TEK KAZANÇ FERNANDES!

TEK KAZANÇ FERNANDES!

20.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya kampını tamamlayan Beşiktaş’ta en önemli gelişme Portekizli oyuncunun eski günlerine dönmesiydi. Mönchengladbach maçında taraftarla barıştı, kamp boyunca sık sık Bilic, Önder Özen ve Ahmet Kavalcı ile bire bir sohbetler etti. Sözleşme uzatmak istediğini ısrarla yineleyen Fernandes, Trabzon maçını da iple çekiyormuş

TEK KAZANÇ FERNANDES

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Yazın bir turizm şehri kışın ise Avrupa’nın futbol başkenti olan Antalya’da, hazırlık maçlarına göre konuşacak olursak Beşiktaş lige hazır değil diyebiliriz. Ama kamp raporlarının kriteri hazırlık maçları mıdır? Bence apayrı bir tartışma konusu.
Bana göre kamp yapmış takımların, kampın iyi geçirip geçirmediği yönündeki en önemli kriterleri saha dışında otelde ne yaşadıklarıdır. Yani kısaca atmosfer, konaklama, takım içerisindeki arkadaşlık ortamı ve transfer dedikoduları gibi unsurlar kampın gidişat sürecini gösterir.
Futbol Genel Direktörü Önder Özen için iyi bir kamp olmadı diyebiliriz. Çok sıkıntılı günler yaşadı ama onun sıkıntıları takımın performansıyla ilgili değil transfer çalışmalarıyla ilgiliydi. Lescott’un basında yazılmasından dolayı diğer isimleri çok gizli tutmaya çalışıyordu. Menajerlere dikkatli olmalarını defalarca dile getirdi. Önder Özen en büyük sıkıntıyı ise Lescott transferinde yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Gözü Antalya’daki kampta ama aklı ve kulağı ise İngiltere’den gelecek haberlerdeydi.
Başbakan Bilic
Kamptaki en önemli gelişme Fernandes’in eski günlerine dönmesidir. Mönchengladbach maçında taraftarla barıştı, kamp boyunca sık sık Bilic, Özen ve Kavalcı ile sohbetler etti. Sözleşme uzatmak istediğini yine söylemiş. Trabzonspor maçını da iple çekiyormuş.
Slaven Bilic’ten bahsedecek olursak “Başbakan Bilic” diyebiliriz. Kampın son maçı olan RNK Split karşılaşmasının ardından, siyah - beyazlı taraftarlar ona bu şekilde destek veriyordu. Taraftara hak veriyorum. Önder Özen ile birlikte kötü dönemleri iyi yönetiyorlar. Sanki biri Cumhurbaşkanı diğeri ise Başbakan. Stadın olmadığı bir sezonda maçlarda sahaya adamların girdiği ve iki yakanın cezalardan bir araya gelmediği dönemde, Özen ve Bilic ikilisi bu korku tünelinden, takımın yer aldığı vagonu gün ışığına çıkarmak için çalışıyorlar.
Son bir not, TFF’nin Kasımpaşaspor maçının tekrarlanmasıyla ilgili verdiği karar ise kampın havasını bir anda değiştirdi. Ronaldinho bile gelse böyle bir hava gelmezdi kampa. Bu kadar kâbus dolu bir ilk yarının ardından, ikinci yarı için müjdeli bir haberin gelmesi, yaşanan travmaları bir nebze olsun unutturdu diyebiliriz.

Haberin Devamı

Nerede oynasak

Haberin Devamı

Ligin ikinci yarısının yaklaşmasıyla, iç saha maçlarının nerede oynanacağı konusunda karar aşamasına gelen Beşiktaş Yönetimi, Trabzonspor maçından sonra son kararı verecek. Kasımpaşa-spor ile yaşanan gerilim nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynamak istemeyen ancak şu ana kadar başka bir çıkar yol bulamayan siyah - beyazlılar, Kayseri Erciyesspor maçının nerede oynanacağı konusunda yönetim kurulu toplantısında karara varacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nın yanı sıra Atatürk Olimpiyat Stadı, Ankara ve İzmir seçeneklerini de masada bulunduran Beşiktaş Yönetimi’nin büyük bir çoğunluğunun hava şartları nedeniyle Ankara’ya soğuk baktığı ortaya çıktı. Yönetim alternatif stat konusunda ortak bir noktada buluşabilmesi halinde, Kasımpaşa-spor ile yapılan stat sözleşmesini feshedecek.

‘Beşiktaş üzerinden siyaset yaptırmam’
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nin düzenlediği sporda şiddet konulu panelde konuştu.
Orman, “Başkan Çarşı’ya karşı mı?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı: “Çarşı’nın Beşiktaş’a renk getirdiğini düşünüyorum. Ancak Çarşı’nın siyasallaşmasından rahatsızım. Burası spor kulübü. Her yelpazeden Beşiktaşlı var. Ancak Beşiktaş üzerinden siyaset yapılmasına izin vermem.” Fikret Orman, “Olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya atlayanlar arasında kongre üyeleri var mıydı?” sorusuna ise “6’sı kongre üyesi. Bunları disipline gönderdik. Üç tanesi için kesin ihraç geldi. Diğer üçüyle ilgili savunma alma durumu var” yanıtını verdi.
Sporda şiddeti önlemenin doğru yasa olacağını ifade eden Orman, “Artık kimse şikeye teşebbüs edemeyecek. Çünkü herkes gördü ki bunun sonunda hapis var” dedi.

Yazarlar