Fenerbahçe Tek kişilik Sow!

Tek kişilik Sow!

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Çaykur Rize engelini Senegalli yıldızı ile aştı, Şampiyonlar Ligi hedefinden kopmadı.

Tek kişilik Sow

SENAD OK-MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip maça hızlı başladı, Moussa Sow ile daha 3. dakikada skor avantajını yakaladı. Şener’in ceza sahası içinde yaptığı hatayı affetmeyen Oğuzhan eşitliği sağladı. İkinci yarıda her iki takım da net fırsatları harcadı, ancak uzatmalarda Sow, Fenerbahçe’yi üst üste 4. galibiyetine taşıdı.
Fenerbahçe, rakip yarı sahada oyun oynayamıyor. Galatasaray derbisi ve Medipol Başakşehir maçlarında rakibini daha çok bekleyen taraf olan sarı-lacivertliler dün tam tersini yaşadı.Bu sefer oyun oynamak zorundaydı. Ancak bunu başaramadı. Hatta çoğu futbolcu ne yapacağını bilemiyordu. Oysa sarı-lacivertliler maça iyi başlamıştı. Savunmada basit bir top kaybı Rizespor’a pahalıya mal oldu. Aatıf’ın ortasında iki savunmacı arasından kafayı vuran Sow, henüz 3. dakikada takımını öne geçirdi: 1-0.
Kırılma anıydı
14’te sağ kanattan gelen topu ayağında tutan Şener, birden önünde rakibini görünce panikledi. Oğuzhan’ın tek vuruşunda skor 1-1 oldu. 41’de Rizespor kalecisi Gökhan’ın sektirdiği topta Sow’un boş kaleye vuruşu, yavaş olunca savunma araya girdi.
Fenerbahçe adına sahanın en iyi ismi kaleci Fabiano’ydu. Brezilyalı file bekçisi 56’da sert bir şutu çıkarırken, 66’da ise sakatlanma pahasına gole izin vermedi. Kweuke karşı karşı kaldığı pozisyonda Fabiano’yu geçemedi. Belki de maçın kırılma anıydı. Fabiano’nun sakatlanıp çıkmasının ardından Advocaat, son oyuncu değişikliği hakkını kullanmış oldu. Orta sahaya istediği Salih hamlesini yapamadı.
Son 5 dakikaya girilirken Fenerbahçe ilk kez rakibini bunaltmayı başardı. İki dakika içinde üç etkili şut kullandı. Emenike ve Skrtel’in şutlarını Gökhan önlerken Mehmet Topal’ın vuruşu ise az farkla dışarı çıktı. 6 dakikalık uzatmaların başladığı bölümlerde Saadane’nin kırmızı kart görmesi ile sarı-lacivertliler savunmada oluşan boşluğu çok iyi değerlendirdi. Hasan Ali’nin ortasında Emenike indirdi. Sow uzatmaların ikinci dakikasında kafayla dokundu ve maçı kazandırdı: 2-1
El isyanı
36. dakikada Fenerbahçe takımı elle oynama itirazında bulundu. Sow’un attığı uzun topta ceza sahası içine hareketlenen Lens’ten önce araya giren sağ bek Fink’in topa elle müdahale ettiği itirazı geldi. Kaleciye kafa ile geri pas yapmak isterken eliyle de topa dokunan Çaykur Rizesporlu futbolcunun hareketinden sonra Kadıköy’de penaltı sesleri yükseldi. Lens başta olmak üzere sarı-lacivertli futbolcular yoğun tepki gösterdi.
Tek kişilik Sow