Teleset Mobilya Akhisarspor "Tek yol kazanmaktı"

"Tek yol kazanmaktı"

10.11.2012 - 22:27 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor’u 3-1 yendikleri maçın ardından basının karşısına geçti.

Tek yol kazanmaktı

Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor’u 3-1 yenen Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, maçın genelinde kazanmayı hak ettiklerini, aldıkları 3 puanın moral ve güven açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ”Gazi Mustafa Kemal’i tekrar rahmetle anıyoruz. Aynı zamanda bugün büyük bir acıyı da yaşıyoruz. Askerlerimizi kaybettik. Allah’tan rahmet tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum. Sıkıntılı günde sıkıntılı maça çıktık” dedi.

Beklenen puanları alamama nedeniyle bir moralsizlik yaşadıklarını ifade eden Güneş, ”Oldukça olumsuz bir hava vardı. Trabzonspor’a yakışmayan sonuçlar olunca taraftar ve oyuncuların moral ve güven değerlerinde sarsılma oldu. Bunu tekrar sağlamanın tek yolu kazanmaktı. Maçın genelinde kazanmayı hak ettik. 3 puan almak, moral ve güven açısından sevindiriciydi” diye konuştu.

Galibiyete ihtiyaçları olan bir karşılaşmaya çıktıklarını ifade eden Güneş, şöyle devam etti.

”Rakibimiz deplasmanlarda iyi oynayan bir takım. İyi savunma yapıp çabuk çıkmayı düşünen bir takıma karşı iyi başladık. Gol ve pozisyonlar bulduk, rakibi sahamıza getirmedik. Son bölümde hücuma çıktığımızda üçüncü golü çok sayıda oyuncuyla bulduk. İlk ve son bölümler iyi ama diğer bölümlerde rakibi maça ortak ettik. Bu belki skorun 2-0 olmasından kaynaklandı. İlk bölümlerdeki coşkulu futbolu, tam olarak oyuna yaymalıydık.” Taraftarın soğuk ve yağışlı havaya rağmen kendilerini desteklediğini kaydeden Güneş, ”Sayıları az olabilir ama yürekleri, niyetleri önemliydi. Takımın her zaman taraftarlara ihtiyacı, desteği var. Başarısızlık öncelikle tabii ki bizimdir. Ama sevinci ve üzüntüyü birlikte yaşamak çok daha doğru diye düşünüyorum. Maçın genelinde kazanmayı hak eden bir takım olarak 3 puan almak sevindirici” ifadelerini kullandı.

-Akhisar cephesi-

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmaya en az bir puan veya sürpriz bir galibiyet alabilecekleri düşüncesiyle çıktıklarını belirterek, ”Ama maçın başında yediğimiz 2 gol çok kötü oldu. Trabzonspor gibi büyük bir takıma karşı böyle bir skordan sonra maçı almak kolay bir şey değil” dedi.

Oyuncularının karşılaşmada ellerinden geleni yaptığını ifade eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti: ”Karşılaşmayı 2-1’e getirdik. Trabzonspor’u kendi yarı alanına hapsettik. 2-2’yi yakalasak galibiyetle de belki ayrılabilirdik. Üçüncü gol çok kötü bir dakikada geldi. Eksik yakalandık ve gol yedik. İyi oynuyoruz, kötü değiliz. İyi mücadele ediyoruz ama bunu yavaş yavaş sonuca yansıtmamız lazım. Bu takım oyununu devam ettirdiğimiz, oyun disiplinini sürdürdüğümüz müddetçe iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.”

Yazarlar