Futbol TERİM’E MARKAJ

TERİM’E MARKAJ

21.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geleneksel Milliyet Yılın Sporcu Anketi tüm hızıyla devam ederken Yılın Antrenörü kategorisinde zirveyi ele geçiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Basketbol takımına bir sezonda üç kupa birden kazandıran eski çalıştırıcısı Ergin Ataman’ın yakın takibinde

TERİM’E MARKAJ

Milliyet Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde zirve yarışı tüm hızıyla sürüyor.
Özellikle internet yoluyla ankete katılan Milliyet okurlarının büyük ilgisi, bazı kategorilerde sıralamanın sürekli yer değiştirmesine neden oluyor.
Yılın Sporcusu’nda olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin zirvedeki yerini korurken, Kenan Sofoğlu’nun ikinciliği ve Servet Tazegül’ün üçüncülüğü devam ediyor. Geleneksel ankette özellikle üç kategori, Yılın Antrenörü, Yılın Spor Adamı ve Yılın Futbolcusu seçimi son güne kadar çekişmeli geçeceğe benziyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Basketbol Takımı’na üç kupa birden kazandıran eski antrenörü Ergin Ataman’ın yakın markajında yarışı lider olarak sürdürüyor. İki teknik adamı yine oldukça yakından izleyen üçüncü sıradaki isim Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcı Aykut Kocaman.

Haberin Devamı

Aysal önde
Yine böylesine nefes kesen bir başka çekişme Yılın Spor Adamı’nda yaşanıyor. Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal zirveyi ele geçirmiş gibi görünse de, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi çok az bir oy farkıyla koltuğa göz kırpıyor.
59 yıllık maziye sahip geleneksel ankette bir zorlu yarış da Yılın Futbolcusu kategorisinde yaşanıyor. Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılan Brezilyalı yıldız Alex de Souza son sayımla birlikte zirveyi Galatasaray’ın as oyuncusu ve milli futbolcusu Selçuk İnan’dan aldı. Beşiktaş’ın Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes zirvedeki bu çekişmeyi az bir oy farkıyla oldukça yakından izliyor.

Messi rahat!
Yılın Takımı kategorisinde ise son şampiyon Galatasaray koltuğunu her geçen gün sağlamlaştırıyor. Üç kupalı Beşiktaş Basketbol takımı ikinci, kıtalararası dünya şampiyonluğuna bir kez daha imza atan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ise üçüncü durumda.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi, rakipleriyle arayı açmaya başladı. Atletizmin uçan sprinteri Usain Bolt ikinci, Formula 1’in efsane pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırada yer alıyor.
Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi 30 Aralık Pazar günü sona erecek.