Galatasaray Terim=Taksim

Terim=Taksim

18.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times yazarlarından Rob Hughes, İstanbul’a geldi ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile bir röportaj yaptı.

Terim=Taksim

DÜNYANIN en saygın gazetelerinden The New York Times, G.Saray Başkanı Ünal Aysal’la özel bir röportaj gerçekleştirdi... Gazetenin web sitesinde Rob Hughes imzasıyla yayınlanan röportajda Ünal Aysal’ın, sarı-kırmızılılara başkan olduğu günden bu yana yaptıklarından yine kulübün hedeflerine dair birçok önemli konuda bilgilere yer verildi.

Haberin Devamı

TERİM=TAKSİM

Taksim’de gezi parkı olayları sırasında gerçekleşen söyleşide birçok şaşırtıcı ifade yer aldı. Hughes yazısında Terim ile ilgili olarak, “Aysal’ın motivasyon sağlayıcısı, Terim, son zamanlardaki Taksim gibi. Tahmin edilemez, değişken, ateşli” ifadelerini kullandı.

İşte nytimes.com’da “The Guiding Hand of G:Saray” (G.Saray’a yol gösteren el) başlığıyla yayınlanan röportajın tam metni:

TAKSİM Meydanı’nda eylemciler ve polis arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, şehrin havaalanına doğru uzanan diğer tarafında ise Ünal Aysal, seçmenlerine hitap etmeye hazırlanıyordu. Aysal 72 yaşında ve 23 ayrı sektörde iş hayatını sürdürüyor. Bebeği Alin şu anda 14 aylık ama o vaktinin büyük bölümünü G.Saray için harcıyor. Florya’daki odasında Aysal şöyle söylüyor: “Başkan olmak için yaşımın fazla olduğunu biliyorum. G.Saray sadece futbol kulübü değil. 1481’de faaliyete geçmiş bir okul ve çok dalda spor faaliyetlerini sürdürüyor.” Ve ekliyor Aysal:

Haberin Devamı

“G.SARAY her açıdan zengin bir kulüp. İstanbul’da birçok tesisimiz var. Ve 25 milyon taraftarımız var. Ama 2011’de göreve geldiğimde kulübün 328 milyon dolar borcu vardı.”

AYSAL bu durumu ‘kötü yönetim’ olarak nitelendiriyor. Hukuk alanında yüksek bir dereceyle üniversiteyi bitirmesine karşın iş hayatını yurt dışında kurmayı hedef olarak belirlemişti. Ama o; Chelsea, M.City, PSG ve şu sıralar Monaco’da olduğu gibi kulüp patronlarının takımlara döktüğü paraları harcamayı tercih etmiyor. Avustralya’dan İngiltere’ye, Hollanda’dan Almanya’ya birçok ülkede sportif faaliyetler gösteren kulübün üyeleri ise şimdi Aysal’ı bir kez daha başkanlık koltuğuna oturtmaya hazırlanıyor.

“BEN patron değilim ve yüzlerce milyon dolar harcamak için burada değilim. Sadece bu kulübe ciddi bir yapı kurmak için buradayım” diyor Aysal ve sözlerine devam ediyor: “Gerçekçi, şeffaf ve iyi denetlenmiş olmamız gerekiyor her açıdan. Çünkü her yeni gün yeni durumları beraberinde getiriyor.”

Yazarlar