Euro2016 Terim ve Arda'dan İspanya yorumu!

Terim ve Arda'dan İspanya yorumu!

16.06.2016 - 19:57 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, İspanya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Terim ve Ardadan İspanya yorumu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda yarın İspanya ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Haberin Devamı

Nice Stadı'nda düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan Arda, "İspanya karşısında puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabileceğimizi inanıyoruz. Hırvatistan maçında üzüldük ama geride bıraktık" dedi.

Tecrübeli futbolcu kendisine yöneltilen sorular karşısında şu açıklamalarda bulundu:

- Futbolun içinde hata yapmak da var. Daha önceki kupalara da yenilgiyle başlamıştık ancak sonrasında başarılı sonuçlar almıştık.
- Hırvatistan maçı kupanın ilk maçıydı ve bu seviyeleri önceden oynamış oyuncumuz az olduğu için golden sonra sıkıntı yaşadık.
- İlk maçtan dersler çıkardık. İspanya maçında sahada daha dirayetli ve mücadeleci bir takım olacağından emin olabilirsiniz.
- İspanya karşısında puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabileceğimizi inanıyoruz. Hırvatistan maçında üzüldük ama geride bıraktık.
- Milli Takım'da daha farklı bir yerde oynuyorum. Burada aldığım sorumluluklar daha değişik.
- Yarın sahaya çıkıp ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
- Barcelona'da çok mutluyum ve devam etmek istiyorum. Barcelona benim hayalim ve hayalimle yaşıyorum.
- Bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım yok, bugüne dek ispatlayamadıysam bundan sonra bunu yapmak daha zor olur, çıkıp oynayacağım.
- Futbol mantalitesi olarak, İspanya'yı beğeniyorum. Favorilerim de İspanya ve Almanya. Fransa'nın da ev sahibi avantajı var.
- Takım arkadaşlarım Iniesta, Busquets ve Jordi Alba'yı çok seviyorum, ama bu milli maç elimden gelenin en iyisini yapacağım.
- Finallerde olabilmek bizim için başarıydı. Başarısızlıksa turnuvadan sonuçlar ne olursa olsun kötü mücadeleyle ayrılmak ile olur.

Haberin Devamı

Arda Turan son olarak da, keyifsiz olduğu yönündeki soru üzerine, "Moralsiz olduğum doğru. Basında hakaret ve eleştiriye varan cümleler, beni üzüyor. Sıkıntımın ve eleştirimin sebebi bu" sözlerini kullandı.

FATİH TERİM: "KADRODA DEĞİŞİKLİKLER MUHAKKAK OLABİLİR"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise gülerek, "Biraz hepimiz gülelim, gerginliğe gerek yok" ifadeleriyle basın toplantısına başladı.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adamın toplantıda öne çıkan sözleri şöyle:

- İspanya dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Ancak; oyun sahada oynanıyor. Biz de yarın elimizden gelenin en iyisini yaparak, İspanya karşısında kendi felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışacağız.
- Başarılar ve başarısızlıklar paylaşılmalıdır. Takım olarak kaybederseniz veya kazanırsınız.
- Turnuvalarda şansınız ne kadar devam ederse, o kadar ümitlisiniz demek. O yüzden berabere kalırsak da iddiamız son maça kalacak.
- Milli takımda çok mutluyum, bunu da hep ifade ediyorum. Ancak değişiklik olursa, bunu da saklayamayız, dile getiririz.
- Kadroda değişiklikler muhakkak olabilir. Ancak buna operasyon diyemeyiz.
- Milli Takım'ın 1 maç kaybetmesinden sonra bazılarının, inlerinden çıkıp devam etmeleri takım üzerinde sıkıntı yaratıyor.
- Dünyanın her tarafında mağlubiyet eleştirilir. Ancak Hırvatistan maçından sonra hakarete kaçan yorumlar bizi rahatsız etti.
- Bu takımın kaybetme hakkı var. Eleştiriler ağır olmamalı.
- Çocuklarımıza biraz dokunmayalım. Bir hesap verilecekse biz veririz.
- Bizim amacımız; kaybetsek de kazansak da, her zaman "Helal olsun, iyi mücadele ettiler" dedirten bir takım ortaya koymak.