Galatasaray Terim'den hakem tepkisi

Terim'den hakem tepkisi

14.04.2019 - 21:39 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy'deki derbinin ardından açıklamalarda bulundu.

Terimden hakem tepkisi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 1-1'lik beraberliğin ardından hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yayıncı kuruluşa konuşan tecrübeli hoca, "Kazanmamız gereken bir maçtı. 11'e 11 rakibe pozisyon vermedik. 10 kişiyken oyunun hakimiydik. F.Bahçe daha da eksik kalabilirdi. Ama olmadı. Bir anlık aşırı güven, gol yememize sebep oldu. Çok rahat kazanacağımız maçı berabere bitirdik. Çok üzgünüm.

"Kelimeleri çok seçemiyorum"

Herhangi bir şey söylersem ceza yiyorum. Fırsat vermek istemiyorum. Enteresan şeyler oluyor. Kelimeleri çok seçemiyorum. 11'e 10'du yenemedik ama sen faulu vereceksin. VAR'a gideceksin. Seni ilgilendirmiyor, benim iyi kötü oynamam. Rakiplerle bir işim yok. Gelenek bozulmamış diyorlar. Ama G.Saray'ın burada unutulmaz hatıraları var. Bahaneler ileri sürmek hoşuma gitmiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


"Korkakların işi değil bu iş"
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, basın toplantısında yedikleri gol öncesi net bir faul olduğuna değindi. Herkesin pozisyonu gördüğünü anlatan Terim, "Hakemlerle ilgili görüşümüz olunca ceza yiyoruz. Korkakların işi değil bu iş. Faul bize göre, herkese göre de faul herhalde. Şimdi seyrettim, gol öncesi faul. Hakemin golden sonra konuşması, beklemesi zaten bir şey var demektir. Şimdi puan kaybedilince Fatih hoca falan diyorlar, ama ben hiç konuşmadım. Şimdi boşu boşuna ceza yerim diye korkuyorum. Takımımı yalnız bırakmak istemiyorum.

Biz bu hadiselere alıştık bu sene. Rakiplerimle ilgili demiyorum. Ondan evvel, Mehmet Topal'ın pozisyonu ne, lütfen arkadaşlar. Takımları saymıyorum. VAR'a gider mi ya? Oyundan oyuncu atmış, haklı olsa da eşitlemeye çalıştı. Ali Palabıyık, beni, Hasan Şaş'ı attırırken tereddüt etmemişti.
Stoperlerimiz gitti haftalardır, bu bize çok olmaya başladı. Baya bir şeylere karşı oynuyoruz gibi. Hakemi de yeneceksin dedim yıllardır. Ama kardeşim, 5-6 maç kalmış, çok bariz" dedi.

"Sonuna kadar kovalayacağız, pes etmeyeceğiz
Çok önemli bir kayıp yaşadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Çok üzdü beni bu kayıp. Sonuna kadar kovalayacağız, pes etmeyeceğiz. Çok önemliydi bu maç, olmadı. Olma imkanı da yoktu. 6 maç varsa, 18 puan var demektir. Elimizden geleni yapacağız.
Bizim için hem puan olarak hem de psikolojik anlamda çok önemli 2 puan kaybettik. İlk yarı pozisyon vermedik. Pozisyon kaçırdık, doğal olarak Fenerbahçe 10 kişi kaldı, biz de baskı kurduk. Golü de zamanında bulduk. Faul ya da değil, oyuncuların hatası, yememeliydik golü" ifadelerini kullandı.
'Belhanda çıkmak istedi'
Kırmızı kart endişesiyle Belhanda'yı çıkarmak istediklerini kaydeden Fatih Terim, aralarındaki diyaloğu anlattı. Terim, "Maalesef Belhanda'yı çıkarmak zorunda kaldım. Kendisi de istedi, çünkü atılabilirdi. Yaşadık bunu biz önce bunları. Sonra oyuna giren arkadaşlardan katkı alamadık. Direkt Belhanda geldi söyledi, atılırım dedi. Belhanda'yı da riske atmak istemedim" dedi.
'Güzellikler yaşadık burada'
20 yıllık gelenek konusuna katılmadığını söyleyen Galatasaray'ın teknik patronu Fatih Terim, Kadıköy'deki şampiyonluklarına vurgu yaptı.
Tecrübeli çalıştırıcı, futbolcuların kahraman olma yarışına girmediğini söyleyip, "İhanet kelimesi ağır. Herkes gol atmak ister. Burada gol atıp kazandıracak kişi kahraman olmaz, sadece 1 maç kazanır. Yok gelenek bozulmadı falan ben önemsemiyorum. Biz tarihte güzellikler yaşadık burada" diye konuştu

Haberin Devamı