Almanya Bundesliga Terör korkusu futbolu vurdu

Terör korkusu futbolu vurdu

18.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika-İspanya ve Almanya-Hollanda maçları güvenlik endişesiyle ertelendi.

Terör korkusu futbolu vurdu

Kral Baudouin Stadı’nda oynanması gereken karşılaşma, Belçika İçişleri Bakanlığı’nın uyarıları dikkate alınarak iptal edildi, İspanya Milli Takımı derhal ülkeye geri döndü. Hannover Stadı’nda bulunan şüpheli çanta ise diğer mücadelenin kaderini belirledi.

Haberin Devamı

Fransa-Almanya hazırlık maçı sırasında yaşanan terör olayları, Avrupa futboluna büyük darbe vurdu. EURO 2016’ya ev sahipliği yapacak Fransa’nın adaylığının bile sorgulanmasına neden olan olaylar nedeniyle dün önemli iki karşılaşma iptal edilmek zorunda kalındı.

EURO 2016 Organizasyon Komitesi Başkanı Jacques Lambert, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Fransa’nın ev sahipliğinin tartışılmasının terör eylemlerine prim vereceğini söylemişti. Lambert, “Risk seviyesi, ocak ayındaki Charlie Hebdo saldırısıyla bir basamak yükselmişti, bu saldırılarla biraz daha arttı ancak turnuva için ev sahipliği değişikliğinin konuşulması, terör eylemlerine prim vermektir” diyerek organizasyonun Fransa’da düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Merkel gelecekti

Ancak Belçika’daki Kral Baudouin Stadı’nda oynanması gereken dostluk maçı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kriz Merkezi’nin uyarıları dikkate alınarak iptal edildi. Belçika Futbol Federasyonu yetkililerinden gece yarısı maçın oynanmayacağı haberini alan Boğalar derhal İspanya’ya döndü.

Hannover’de oynanacak Almanya-Hollanda karşılaşmasının başlamasına saatler kala ise şüpheli cisim paniği yaşandı. Polisler şüpheli maddenin bulunmasının ardından stadı derhal boşalttılar ve karşılaşmanın iptal edildiği duyuruldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de maça gelecek isimler arasındaydı. Hollandalı bakanlar da gelişmeler üzerine ülkelerine gönderildi.

Saldırı riski

Almanya-Hollanda maçının oynanacağı stada saldırı planlandığı bildirildi. Polis statta patlama yaratmaya yönelik somut planlar olduğunu açıkladı. Stat ve şehrin farklı bölgelerinde yoğun bomba aramaları gerçekleştirildi, konserler iptal edildi. Alman Milli Takımı maça giderken iptal kararını öğrendi ve güvenli bir bölgede bekletildi.

Hannover’de büyük panik

- Halka, evlerine giderek sokakları boşaltması anonsları yapıldı.
- Tui Arena konser salonu bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı.
- Metro ve tren istasyonları kapatıldı.
- Bazı toplu taşıma araçlarının çalışması durduruldu.
- Stat çalışanlarının bazıları gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bosque: İnşallah yapılır

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maçı oynamayı umuyorduk ama güvenlik gerekçeleri çok güçlüydü. Herkesin güvenliğini garanti edemeyeceklerine kanaat getirdiler. İnşallah Avrupa Şampiyonası Fransa’da ve tamamen normal koşullarda yapılır.”

Ligler devam edecek

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör olayları futbol karşılaşmalarını etkilemeyecek. Futbol federasyonu, bu hafta sonu yapılması planlanan Ligue 1 ve Ligue 2 maçlarının ertelenmeyeceğini duyurdu. Teröre karşı duruş sergileyecekleri ve statlarda üst düzey güvenlik önlemleri alınacağı kaydedildi.

Şüpheli cisimler, başlamasına iki saat kala Almannya-Hollanda maçını iptal ettirdi. Seyirciler yoğun güvenlik önlemi altında stattan uzaklaştırıldı.

Terör korkusu futbolu vurdu