Diğer Teröre lanet yağdı

Teröre lanet yağdı

20.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim’de yaşanan patlamanın ardından Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki Galatasaray Odeabank-Darüşşafaka Doğuş maçı ertelenirken, bütün kulüpler yayınladıkları mesajlarla olaylara tepki gösterdi

Teröre lanet yağdı

Ankara’dan sonra İstanbul’da da yaşanan patlamanın ardından Spor Toto Basketbol Ligi’nin 22. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanması planlanan Galatasaray Odeabank-Darüşşafaka Doğuş karşılaşması ertelendi.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan (TBF) yapılan açıklamada, “Darüşafaka Doğuş ‘Olaylar sırasında kafilenin Taksim’de olması ve aynı bölgede otelde bulunan sporcuların psikolojik sorun yaşaması nedeniyle, maçın ertelenmesi’ talebinde bulunmuştur. Galatasaray’ın da alınacak karara saygılı olduklarına dair beyanlarının ardından müsabakanın ileride bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca dört büyüklerden teröre lanet yağdı. Fenerbahçe’nin açıklamasında da şu ifadelere yer verildi: “Ankara’daki saldırının acısı dinmeden, İstanbul’da da böyle bir vahşetin yaşanmasının üzüntüsü içerisindeyiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Haberin Devamı

Beşiktaş ise “Türk milleti, geçmişten günümüze birlik ve beraberliği bozacak girişimleri her zaman bertaraf etmiştir ve terörü de kardeşlik ruhu ile yenecektir. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray da “Teröre lanet olsun” başlığıyla paylaştığı mesajda, “Bir acı dinmeden yenisini yaşadığımız günlerden geçiyoruz. Üzgünüz, isyan ediyoruz. En büyük dileğimiz, herkesin el birliği yapması ve acıların son bulması” dedi.

Trabzonspor Kulübü de, “Bu sistematik saldırılar bizi derinden yaralamıştır. Bütün yurttaşlarımızı hedef seçen terör örgütlerinin, ülkemizin birliğine karşı yürüttükleri bu hain saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Bu tür kirli emellerin bizi ayıramayacağı aksine kenetleyeceği ortadadır” mesajıyla olaylarla tepki gösterdi.

Yazarlar