İngiltere Premier Lig The Guardian'dan skandal Cruyff hatası!

The Guardian'dan skandal Cruyff hatası!

27.03.2016 - 12:03 | Son Güncellenme:

Hollandalı futbol efsanesi için özel sayfa hazırlayan The Guardian, kaş yapayım derken göz çıkardı! Cruyff yerine Rensenbrink’in resmini kullanan gazetenin tarihi hatası, sosyal medyayı salladı.

The Guardiandan skandal Cruyff hatası

Dünya futbolunun en büyük yıldızlarından biri olan Johan Cruyff’un ani vefatı, bu büyülü sporu seven hemen herkesi üzüntüye boğmuştu.

Haberin Devamı

Dünya çapında birçok medya kuruluşu haberi manşetlerine taşırken, Twitter’da trend topic olan Hollandalı futbol efsanesi hakkında sayısız başsağlığı mesajı atılmıştı. Hem yazılı hem görsel hem de sosyal medyada özel Cruyff sayfaları hazırlanmış, ‘Sarı Fare’yi uğurlamak için kurumlar adeta birbirleri ile yarışmıştı.

İşte İngiltere’nin en saygın gazetelerinden biri olan The Guardian da, 68 yaşında yaşamını yitiren Johan Cruyff için özel bir haber hazırladı. Ancak ‘Kaş yapayım derken göz çıkaran’ gazete, dünya basın tarihine geçen bir hataya imza attı.

‘NUMARA’ ELEŞTİRİSİ

Özel Cruyff sayfasının görselinde dönemin bir başka ünlü Hollandalı futbolcusu Rob Rensenbrink’in resmi kullanıldı. İki futbolcunun yakın benzerliğinin gazeteyi böyle bir hataya sürüklediği ifade edildi. Ancak 14 numara ile özdeşleşmiş Cruyff’un yerine 19 numarası bariz belli olan Rensenbrink’in resminin kullanılması, özellikle bu açıdan çok eleştiri topladı. The Guardian’ın bu hatası sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

(Habertürk)