BursaSpor Timsah Arena Stadı’nın inşaat çalışmaları

Timsah Arena Stadı’nın inşaat çalışmaları

02.03.2013 - 15:23 | Son Güncellenme:

Çatının ana girişlerinde kullanılacak parçaların monte edilmesi için stada getirildiği bildirildi

Timsah Arena Stadı’nın inşaat çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapım çalışmaları süren Timsah Arena Stadı’nın çatısının ana girişlerinde kullanılacak parçaların monte edilmesi için stada getirildiğini bildirdi.

Çatı malzemelerinin indirildiği stadyum şantiyesinde incelemelerde bulunan Altepe, stadyumun Bursa’nın en önemli anıtsal yapılarından biri olduğunu belirterek, ”180 bin metrekare inşaat alanıyla Bursa’nın en önemli simgesi, en büyük anıtsal yapılarından biri olacak olan stadyumda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bursa’nın gücünü yansıtan bu eserin 2013 sonbaharına yetiştirmeye yönelik çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kaba inşaat hemen hemen bitti. Stadyumda tesisatların yapılması, duvar örülmesi çalışmaları sürüyor” dedi.

Çatıyı ayrı bir firmanın yapacağını dile getiren Altepe, ”Dış cephe kaplamaları, alüminyum panellerin monte edilmesi ve cam cephe giydirilmesine devam edilirken, çatıyla ilgili en önemli çelik parçalar Bursa’ya geldi. Asma germe membran çatı, yanmayan teflon malzemeden oluşuyor. Estetik hafif metal yapısıyla dünyada sadece 4 yerde kullanılan bu özellikteki çatı Türkiye’de bir ilk olacak. Çatı eksi 30 ile artı 80 derece arasında rahatlıkla kullanılan bir özellikte. Bugün getirilen 12 ve 24 metrelik birbirine eklenecek bu parçalar çatımızı taşıyan ana kirişler olacak. Çatıda yaklaşık 7 bin ton çelik imalatımız var” diye konuştu.

Stadyumunun, dünyanın özellikli statlarından biri olduğunu vurgulayan Altepe, ”Çatı üretimi İstanbul Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. Stadyum Bursa’ya değer ve güzellik katacak. Marka kent Bursa oluşmasında en büyük güçlerimizden biri olacak” ifadelerini kullandı.