BursaSpor Timsah'a acı fatura

Timsah'a acı fatura

22.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

PFDK, Bursaspor'a, Galatasaray'la oynanan kupa maçındaki saha olayları ve küfürlü tezahürat nedeniyle üç Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a ağır fatura çıkardı.

Timsaha acı fatura

PFDK, Bursaspor'a, Galatasaray'la oynanan kupa maçındaki saha olayları ve küfürlü tezahürat nedeniyle üç

Haberin Devamı

karşılaşmayı seyircisiz oynama cezası verdi. Başkan Körüstan'a ise 105 gün hak mahrumiyeti cezası kesildi

Kurul dün yaptığı toplantıda yeşil-beyazlı kulübe, Galatasaray'la 16 Nisan'da oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2, aynı müsabakadaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisi içerisinde gerçekleştirilen 5. ihlal olmasından dolayı 1 olmak üzere toplam 3 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezası verdi. Bursaspor, Galatasaray maçında stada usulsüz seyirci alınması nedeniyle ayrıca 65 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PFDK, Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'a ise Galatasaray maçında hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti nedeniyle 105 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin 500 lira para cezası kesti. Yeşil-beyazlı yönetici Rıdvan Şen'e de müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verildi.

Haberin Devamı

Eskişehirspor'a da Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı kupa maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisi içerisinde gerçekleştirilen 4. ihlal olmasından dolayı 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası kesildi.