Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

2. tur maçında Slovakya’yı 3-0 mağlup eden Almanya, rahat bir şekilde çeyrek finale yükseldi.

Esasen Almanlar maça fırtına gibi başladılar ve henüz 8.dakikada sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen oynamak isteyen Boateng’in güzel golüyle 1-0 öne geçtiler.

Fakat bu gol de Alman fırtınasını dindirmedi. Mesut Özil’le bir de penaltıdan yararlanamayan Panzerler, iki gol daha bularak maçı 3-0 kazanmayı bildiler.

Elbette bizim açımızdan daha önemli olan, bir önceki gece Quaresma’nın attığı golle Portekiz’i çeyrek finale taşımasından sonra bir diğer Beşiktaşlı Mario Gomez’in de Slovakya ağlarını havalandırmasıydı.

Haberin Devamı

Euro 2016’da, futbol hayatını Türkiye’de sürdüren oldukça fazla futbolcu var. Fakat bu futbolcuların performanslarında bir ilginçlik söz konusu. Quaresma ve Mario Gomez, ülkemizdeki başarılı futbollarını milli takımlarında da istikrarlı bir şekilde sürdürüyorlar. Lakin diğer pek çok futbolcunun Türkiye ligindeki performanslarının çok üzerinde olduklarını görüyoruz. Bu durumda da insan ister istemez ‘’ acaba bu isimler ligimizi küçümsüyor ve Türkiye’de kendilerini çok kasmıyorlar mı ?‘’ sorusunu düşünmeden edemiyor!

Bu tartışma Türkiye’de Euro 2016 sonrasında ve hatta önümüzdeki sezonda da oldukça tartışılacaktır. Biz şimdilik bu tartışmayı bırakıp yeniden Almanya’ya dönelim.

Almanya çeyrek finalde İspanya- İtalya maçının galibiyle karşılaşacak. Bir nevi erken final diyebiliriz. Fakat şu Almanya turnuvanın favorileri arasında başta geliyor. Tek sorunları defansa geri dönmekte.

İspanya’nın da, İtalya’nın da eski günlerinde olmadıkları düşünülürse son Dünya Şampiyonu Almanya, Euro 2016’nın da favorisi olarak gözüküyor.

Ancak bütün bunlar birer varsayım. Çünkü futbolda hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Üstelik futbol sürprizlere gebe bir oyundur ve güzelliği de buradan gelmektedir.

Anlayacağınız gibi futbolseverler büyük bir heyecanla 2.tur maçlarının bitmesini ve ardından oynanacak çeyrek final maçlarını bekliyorlar. Neler olacak, izleyip göreceğiz…

https://www.facebook.com/tolgaersari

Haberin Devamı

https://twitter.com/tolgaersari