Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye, aynı gün iki büyük ismini kaybetti. Münir Özkul ve Aydın Boysan, arkalarında doldurulamayacak birer boşluk bıraktılar. Onlara, hayatlarımıza kattıkları her şey için sonsuz teşekkür borçluyuz. Bu iki büyük usta, daima kalplerimizde yaşayacaklar…

Futbol meraklıları için İngiltere Premier League bir fenomendir. Ancak Türk halkı için Premier League ayrı bir önem kazandı. Çünkü Beşiktaşlı Cenk Tosun artık Everton forması giyecek. Cenk Tosun’u tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Elbette Şenol Güneş ve Beşiktaş yönetimini de tebrik etmek gerekiyor. Cenk Tosun’un çok daha büyük başarılara imza atabileceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Cenk Tosun’un da katılımıyla bizim için ayrı bir anlam kazanan Premier League’e genel açıdan bir bakalım. Premier League’de bu sezon tartışmasız bir şekilde Manchester City fırtınası esiyor. Guardiola’nın oyuncuları, ligde elde ettikleri 18 maçlık galibiyet serisiyle tarihi bir rekora imza attılar. Her ne kadar bu seri, Crystal Palace beraberliğiyle sonlansa da 3-1’lik Watford galibiyeti Manchester City’nin gerilemeyeceğini gösterdi. Zaten futbol otoriteleri Manchester City’nin şampiyonluğuna kesin gözüyle bakıyorlar. Her ne kadar futbolda erken konuşmak doğru değilse de, Manchester City’nin rakiplerinin artık ikincilik için mücadele ettikleri kabul ediliyor. Esasen Chelsea menajeri Conte de bu yönde bir açıklama yaptı.

Gerçekten de City’nin rakiplerinin işleri çok zor. Çünkü lider Manchester City, en yakın rakibi Manchester United’ın 15 puan önünde bulunuyor. Sezon başında Lukaku transferiyle güçlenen Mourinho’nun Manchester United’ının şu aşamada en büyük amacının, ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne gitmek olduğunu söyleyebiliriz.

Benze bir durum Chelsea için de geçerli. Geçen sezonu şampiyon bitiren Conte’nin takımı, bu sezon yarıştan uzak kaldı. 46 puanla üçüncü sırada yer alan Chelsea’de de hedef, lig ikinciliği ve Şampiyonlar Ligi.

Ancak Chelsea için ayrıca konuşulması gereken konular var. Conte, geçen sezonki şampiyonluğun hemen ardından golcü Diego Costa’yı takımdan gönderdi. Lakin Maviler, Diego Costa’nın yerine bir transfer yapamadılar. Tüm planlarını Lukaku üzerine yapan Chelsea, bu futbolcuyu Manchester United’a kaptırdı. Santrafor transferini bir türlü gerçekleştiremeyen Londra temsilcisi, en sonunda Morata ile anlaştı. Her ne kadar Morata forma giydiği 19 maçta 10 gol, 4 asiste imza atsa da tartışılmaktan kurtulamadı. Nitekim İspanyol golcü, son oynanan Arsenal maçında da kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu.

Haberin Devamı

Her ne kadar Chelsea’nin bu sezon yaşadığı hayal kırıklığında santrafor transferinde sınıfta kalan kulüp yönetiminin de büyük payı olsa da, ihale Conte’ye kalmış gözüküyor. Nitekim İtalyan teknik adamın koltuğu pek de sağlam değil.

Ancak Premier League’de hayal kırıklığı dendiğinde akla ilk gelen daima Arsenal oluyor. Arsene Wenger’in takımı bu sezon da sevenlerini hüsrana uğrattı. Arsene Wenger, çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir futbol karakteri. Ancak teknik ve taktik anlamda önemli hatalar yapıyor. Örneğin son Chelsea maçında yaptığı ve yapmadığı değişikliklerle yine tartışma yarattı. Oysa kulübün önemli bir ekonomik potansiyeli var. Kadrolarında da önemli isimlere sahipler. Ancak Arsenal, Arsene Wenger ile her gün biraz daha küçülüyor. Nitekim Alexis Sanchez ile Mesut Özil’in sözleşme yenilememelerinde de, kulübün vizyonunun büyük hedeflerden gittikçe uzaklaşması temel neden oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yayın gelirleriyle, astronomik transfer ücretleriyle ve üst düzey tempolu futboluyla Premier League, futbolda adeta ayrı bir Dünya konumuna geldi. Bu futbol krallığında Cenk Tosun’a başarılar diliyorum. Umarım o da Ada futbolunda Tugay Kerimoğlu gibi güzel izler bırakır.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari