Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Şenol Güneş, milli maç dönüşü Quaresma ve Babel rotasyonuyla takımını sahaya sürdü. Ancak tecrübeli teknik adam, ilk yarıda beklediğini bulamadı.

Gerçekten de rotasyonda yer bulan Lens ve Negredo tam bir hayal kırıklığı yarattılar. Esasen Cenk Tosun dışındaki futbolcuların da Lens ve Negredo’dan farkları yoktu. Siyah- beyazlılar çok kötü bir oyun sergilediler ve nerdeyse pozisyonsuz bir şekilde ilk yarıyı tamamladılar.

Şenol Güneş, ikinci yarıya Quaresma ve Babel hamlesiyle başladı. Ancak Babel’in 48.dakikada gördüğü kırmızı kart, Şenol Güneş’in bütün planlarını alt üst etti.

Haberin Devamı

Babel gibi bir futbolcuya böyle bir kırmızı kart yakışmadı. Quaresma’nın Beşiktaş’ın futbolunu tek başına nasıl yönlendirdiğini ve bir gole etki ettiğini düşündüğümüzde, Babel’in gördüğü kırmızı kartın anlamı daha çok kendisini gösteriyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi Beşiktaş’ta sadece Cenk Tosun ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Quaresma pozitif anlamda göze battılar. Bu ikilinin dışında hiçbir futbolcu Kara Kartal’a katkı sağlayamadı. Aslında bu düşüş yeni bir şey değil. Beşiktaş, son üç maçında sekiz puan kaybetti. Bu durum, gelecek adına tehlike sinyalleri veriyor.

Şenol Güneş, çok tecrübeli bir teknik direktör. Elbette çözüm yolları arayacaktır. Ancak bu sene hareket sahası sınırlı. Çünkü kulübesinden geçmiş yıllardaki verimi alamıyor.

Şu aşamada Adriano’nun mutlaka oynaması gerektiğini düşündüğüm Beşiktaş’ı zor bir süreç bekliyor. Aslında bu süreç Gençlerbirliği maçıyla başladı ve siyah- beyazlılar üç puan kaybettiler. Umarım Monaco maçında iyi bir Beşiktaş’ı sahada görebiliriz. Beşiktaş’a Monaco karşısında başarılar diliyorum.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari