Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Maalesef bombalar durmuyor. Şimdi de İstanbul’un göbeğinde bir bomba patladı. Bu hain terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

Beşiktaş, kendisi için çok zor olan bir süreci kayıpsız atlatarak büyük avantaj yakaladı. Kolay değil, siyah- beyazlılar sekiz günde Rizespor, Trabzonspor ve Antalyaspor gibi üç önemli takımla karşılaştılar ve bu süreci dokuz puanla kapattılar. Üstelik Rizespor ve Trabzonspor ile deplasmanda oynadılar.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçı öncesinde Beşiktaş’ta dikkat çeken kaleci Tolga’nın ısınma sırasında sakatlığının nüksetmesi nedeniyle kaleyi Boyko’nun devralması ve stoperde Marcelo’nun yanında Alexis’in yerine Necip’in oynamasıydı. Şenol Güneş’in stoperde Necip’i tercih etmesinin nedeni bence bu futbolcunun Trabzonspor maçında stoper mevkiindeki başarılı futboluydu. Şenol Güneş haklıydı. Çünkü elinde sadece iki tane stoper kalan tecrübeli hoca, bu mevkii için alternatifler yaratmak zorunda. Nitekim yine bence Necip Uysal, sahanın en iyi futbolcusuydu.

Çok kaliteli bir kadroya sahip olan Antalyaspor maça önde basarak başlayınca Beşiktaş, ileri çıkmakta oldukça zorlandı. Kerim ve Quaresma ile kanatlardan gelmeye çalışan siyah- beyazlılar bunda da çok başarılı olamadılar. Fakat Oğuzhan, rakibi ortadan delmeyi başardı ve Kara Kartal’ı uçuran golü attı.

Golden sonra Beşiktaş daha iyi oynamaya başladı. Daha iyi oynamaya başladı dediysem siyah- beyazlıların eski maçlardaki oyununu ortaya koyduğu sanılmasın. Sadece maçın ilk dakikalarına oranla daha iyi oynamaya başladılar.

Aslında Beşiktaş’ın eski maçlara oranla daha etkisiz bir futbol oynaması gayet doğal. Çünkü siyah- beyazlılar yukarıda da belirttiğim gibi sekiz günde üçüncü maçlarını oynadılar ve bu takımların hepsi zorlu rakiplerdi. O nedenle performansları eskiye göre düşük seyreden futbolcuları çok da fazla eleştirmek haksızlık olacaktır.

Beşiktaş’ın istediği oyunu oynayamamasının diğer nedenleri de özellikle ilk yarıda oyunun geniş bir alanda oynanması, Antalyasporluların önemli anlardaki başarılı müdahaleleri ve Gomez’in yine net bir gol pozisyonunu harcamasıydı.

Haberin Devamı

Bu arada Beşiktaş’ın iki penaltısının verilmediğini de belirtmek gerekiyor. Özetle Hüseyin Göçek alıştığımız hataları yapmaya devam etti. Bu arada Quaresma’nın gereksiz yere gördüğü sarı kartla Kasımpaşa maçı öncesinde cezalı duruma düşmesi siyah- beyazlıların bu maçtaki en büyük kaybıydı.

Artık ligin sonları yaklaştıkça güzel oyundan çok üç puan önem kazanmaya başladı. Beşiktaş da Antalyaspor karşısında bunu yaptı ve Galatasaray- Fenerbahçe derbisini dört puan farkla lider olmanın verdiği keyifle beklemeye başladı. Elbette bu durum, Fenerbahçeli futbolcular üzerinde bir baskı yapacaktır. Bakalım derbiden çıkacak sonuç zirveyi nasıl etkileyecek? Tabii ligin bitimine kadar pek çok dengenin değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari