Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray, Lokomotiv Moskova karşısına Ozan Kabak, Donk ve Serdar Aziz’den oluşan üçlü bir stoper hattıyla çıktı. Rakip ataklarında Linnes ve Nagatomo ile defans bloğu beşliye çıkan sarı- kırmızılılarda ilk yarının en iyi ismi, Linnes’di. Maçın genelinde ise ona Ozan Kabak eşlik etti.

Muslera dışındaki diğer futbolcuların performanslarınınsa, bu isimlerin çok uzağında kaldığını belirtmek gerekiyor. Nitekim ilk yarıda özellikle Linnes’in bulunduğu sağ kanattan atağa çıkabilen sarı- kırmızılılar, oldukça donuk bir görüntü sergilediler. 43.dakikada yenilen acemi işi golden sonra ise bunun üzerine bir de kırılganlık eklendi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya da kötü başlayan Galatasaray, yine çok kötü bir şekilde yenilen ikinci golden sonra tamamen dağıldı. Skorun daha fazla artmaması ise, tamamen rakibin kısıtlı kalitesinden kaynaklandı.

Yenilginin nedenini soğuk havadan çok Galatasaray’ın donuk oyununda aramak gerekiyor. Sarı- kırmızılıların kadrosunda ciddi bir kalite sorunu var. Yukarıda da belirttiğim gibi, ilk yarıda sadece Linnes’in bulunduğu sağ kanat kullanılabildi. İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen Lokomotiv Moskova’ya geçince Linnes de çok fazla ileriye çıkamadı. Diğer taraftan Rodrigues, hep kötü tercihler yaptı. Onyekuru kendisinden beklenilen seviyenin altında kaldı. Nagatomo, sakatlıktan yeni çıkmanın ve maç eksikliğinin etkilerini yaşadı.

Bütün bunlardan dolayı Fatih Terim ikinci yarıya Rodrigues ya da Onyekuru’nun yerine Mariano ile başlayabilirdi. Kanımca Mariano, bu iki isimden daha fazla katkı sağlardı. Lakin Terim, Mariano’yu 89.dakikada Linnes’in yerine oyuna dahil etmeyi uygun gördü.

Elbette Galatasaray’da bunların dışında bir de santrafor sorunu var. Orta sahanın da çok efektif olduğu söylenemez.

Kısacası Galatasaray’ın kalite sorunu olan sıkıntılı bir kadrosu var. Bu kadroyla ligde ve Avrupa’da neler yapılabileceğini tam olarak kestirmek zor. Umudumuz, Şampiyonlar Ligi'ne veda eden sarı- kırmızılıların UEFA Avrupa Ligi biletini alabilmeleri. Sonrasında ise Ocak ayında yaşanabilecek gelişmelere gözümüzü dikeceğiz…

Haberin Devamı

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari