Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Medipol Başakşehir maçından önce Fenerbahçeli futbolcuların her hallerinden motivasyonlarının ve enerjilerinin düşük olduğu belli oluyordu. Belli ki, Beşiktaş’ın Galatasaray karşısındaki galibiyeti sarı- lacivertli futbolcuları çok olumsuz etkilemişti. Maçta da bu olumsuz etkinin izlerini gayet net bir şekilde gördük.

İlk yarıda rakibine önde basan, orta saha üstünlüğünü eline alan ve Volkan Şen ile Alper’e bekleri tarafından adım attırmayan Başakşehir sahanın hakimiydi. Buna rağmen çok sıkıcı bir ilk yarı izledik.

Haberin Devamı

İlk yarının sonları ve ikinci yarının başlarında Emre Belözoğlu’nun oyundan düşüşünün de etkisiyle orta saha üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçince sarı- lacivertliler ileride etkili olmaya başladılar. Abdullah Avcı bunun üzerine oyuna hemen müdahale etti ve 59.dakikada Emre Belözoğlu’nu çıkartıp Hakan Özmert’i oyuna aldı. Nitekim bu değişiklikten bir dakika sonra Alves’in hatasıyla ilk golü, beş dakika sonra da ikinci golü buldu.

Aslında 0-0’lık ilk yarının ardından kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Vitor Pereira, ikinci yarıya kendince radikal (!) değişikliklerle başlayabilirdi. Örneğin ikinci devreye Fernandao ve Ozan Tufan ile çıkabilirdi. Ama Vitor Pereira, Alper Potuk- Fernandao değişikliği için illa 1-0 geriye düşmeyi, Ozan Tufan’ı sahaya sürmek içinse skorun 2-0 olmasını bekledi.

Özellikle Ozan Tufan’ın oyuna girmesinden ve Başakşehir’in de psikolojik olarak geriye yaslanmasından sonra topu daha çok rakip sahada oynamaya başlayan Fenerbahçe, penaltı da dahil olmak üzere sayısız pozisyonlar buldu. Fakat bu pozisyonlarda Başakşehir kalecisi Volkan Babacan adeta devleşti ve Van Persie’nin penaltısı da dahil olmak üzere inanılmaz kurtarışlara imza attı.

Fırat Aydınus ve ekibi yine kötü bir performans sergilediler. Örneğin Volkan Şen’in ilk yarıda ikinci sarıdan kırmızı kartı görmesi gerekiyordu. Öte yandan yine ilk yarıda Volkan Şen’e yapılan ve bence penaltı olan pozisyonu es geçtiler. 77.dakikada rakibinin kafasına uçan tekmeyle gelen Ozan Tufan sarı değil, direkt kırmızı kart görmeliydi. Bunun dışında verdiği penaltı doğruydu. Fakat maç içerisinde iki takım adına da çaldığı ve çalmadığı düdüklerle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fakat Fenerbahçe’nin yenilgisini hakeme bağlayamayız. Aslında sarı- lacivertliler maç başlamadan önce karşılaşmayı mental olarak kaybetmişlerdi. Maç başladıktan sonraki dağınık görüntüleri de buna en iyi örnekti. Yine de örneklemek gerekirse, Başakşehir’in ilk ciddi atağında Souza topu rakibe verdi, ilk golde de Alves topu doğrudan rakibine gönderdi. Ayrıca futbolculardaki düşük enerji başka bir deyişle tükenmişlik sendromu açık bir şekilde kendisini belli ediyordu. Oysa geçmiş haftalardan farklı bir şey yoktu. Kazanıp farkı yine üçe indirecekler ve Beşiktaş’ın zorlu Osmanlıspor karşısında puan kaybını bekleyeceklerdi. Ama onlar çoktan kafada işi bitirmişlerdi.

Elbette futbolcuları olumlu yönde motive etmesi gereken Pereira’ydı. Aynı şekilde ilk defa cesaret gösterip belki kahraman da olabilirdi. Ama o hiçbirini yapamadı.

Şimdi Beşiktaş, Osmanlıspor karşısına farklı bir havayla çıkacaktır. Alacakları bir puan bile siyah- beyazlıları şampiyon yapmaya yetecek. Fenerbahçe’nin bu kıyağından sonra Beşiktaş’ın şampiyonluk ipini elinden bırakması oldukça zor gözüküyor.

Haberin Devamı

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari