Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray açısından büyük önem taşıyan Başakşehir maçı öncesinde Orhan Atik kadro açısından büyük şanssızlıklar yaşadı. Bunların en büyüğü de Muslera’nın yokluğuydu. Cenk Gönen’in maç eksikliğinden dolayı hata yapacağını adım gibi biliyorum. Nitekim kalede Muslera olsa en azından o ikinci golü yemezdi diye düşünüyorum. Fakat diğer gollerde tek suçu Cenk’e atmak da doğru olmaz. Tel tel dökülen Galatasaray defansını da dikkate almamız gerekiyor. Örneğin ilk golde rakip Visca topa vurduktan sonra Olcan’ın arkasını dönmesi büyük bir hataydı.

Haberin Devamı

Orhan Atik bence elindeki kadroya göre doğru bir on bir çıkarttı. Ortada Selçuk’un yanında Emre Çolak’a yer vermesi isabetli bir karardı ve maçı kazanma isteğini gösteriyordu. Belki stoperde Hakan yerine Semih ya da Koray’a şans verip, Hakan Balta’yı orijinal yeri olan sol bekte değerlendirebilirdi. Ama kazanmayı istediği için hücum amaçlı bir kadro sahaya sürdü ve bu nedenle de o da sol bekte Olcan’ı oynattı.

Fakat sarı- kırmızılılar ilk yarıda hiçbir varlık gösteremediler. Henüz beşinci dakikada yedikleri gole reaksiyon bile gösteremediler ve ilk devreyi 2-0 mağlup kapattılar.

Mehmet Batdal’ı durdurmak ve defansın boyunu uzatmak adına ikinci yarıya stoperde Semih’le başlayan Galatasaray, bu devrede çok daha farklı bir oyun sergiledi. Sarı- kırmızılılar kendilerinden beklendiği gibi skoru kabullenmeyen ve agresif oyun yapısını sahaya yansıttılar ve Yasin’in golleriyle skoru 2-2’ye getirdiler. Fakat üstünlük golünü ararken yine topluca yapılan bir defans ve kademe hatası sonucunda kalelerinde üçüncü golü gördüler.

Gelgelelim hakem Özgür Yankaya 88.dakikada yarattığı penaltı ile Galatasaray’a hayat verdi.

Galatasaray’da işler yolunda değil. Fakat işlerin bu noktaya geleceği sezon başından beri belliydi. Taraftarlar haklı olarak tepki gösterip içlerini boşaltmak istiyorlar. Ama yanlış kişileri hedef tahtasına koyuyorlar. Lütfen söyleyin, kaç maçtır oynamayan Emre Çolak mı takımın bu hale gelmesinin sorumlusu? Ya da pek çok maçta Galatasaray’ı ipten alan Selçuk mu? Bu futbolcuları ıslıklayarak elinize ne geçecek? Kaldı ki, bence ikisi de bu maçta ıslıklanmayı hak edecek hiçbir şey yapmadılar. Pekiyi vasatı aşamayan Podolski’ye niye tepki göstermiyorsunuz?

Haberin Devamı

Siz böyle yaptıkça futbolcular üzerindeki baskı daha da artıyor ve bu baskı onları hata yapmaya itiyor. O nedenle sevgili taraftarlar, böyle yaparak takımınıza kötülük yapıyorsunuz. Bu yaşananların sorumluları en başta Sayın Ünal Aysal ve şimdiki yönetimdir. Tepkilerinizi yönetime gösterin. Sahadaki futbolcuyu ıslıklamakla hiçbir yere varamazsınız.

Bu arada Orhan Atik’in son dakikada Umut’un yerine oyuna aldığı Donk’u santraforda görünce gözlerime inanamadım. Böyle işler yaparsa Orhan Atik de kısa sürede yerini başkasına bırakır.