Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bu satırları yazmak inanın hiç kolay değil. 104 yıllık bir camia küme düştü.

Karşıyaka, Yeni Malatyaspor karşısında ligde kalmak için çıktı sahaya. Yeşil- kırmızılılar ilk yarıda sahada hep doğruları yaptılar ve mükemmel iki golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattılar.

Fakat ikinci yarıda Yeni Malatyaspor’un hızlı geri dönüşüne engel olamadı Karşıyakalı futbolcular. Hatta skor bir ara 3-2 ev sahibi takım lehine döndü. Yeşil- kırmızılılar bu bölümde oyundan iyice düşmüşlerken Can Erdem’in harika röveşatası Karşıyaka’yı umutlandırdı. Gelgelelim bundan sonrası bir türlü gelmedi. Kaleci Vedat, Can Erdem’in son şutunu müthiş bir refleksle kurtarırken Karşıyaka’nın küme düşüşünü de ilan ediyordu. Nitekim maç 3-3 sonuçlandı ve 104 yıllık Karşıyaka kulübü futbolda 2. Lig’e düştü.

Haberin Devamı

Sezon boyunca defalarca yazdım. O nedenle aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Sezon başında nereden çıktıysa İstanbullu işadamı Erdal Acar, kulübe yardım kararı aldı. Borçlar ödendi. Tüm takım yenilendi. Fakat sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan takımda bir türlü uyum sağlanamadı. Üzerine Erdal Acar ve yönetim arasına anlaşmazlık girdi. Sonuçta devre arasında yönetim de kadro da tekrar değişti. Bu yeni takım da uyum sağlayamadı. Bu arada Karşıyaka beş teknik direktör değiştirdi. Ve bütün bunların kaçınılmaz sonucu olarak koskoca Kaf Kaf küme düştü.

Düşen sadece Karşıyaka değil. Bir kültür ve bir şehir küme düştü. O Karşıyaka ki, İzmir’de kurulan ilk futbol takımı. Kurucusu Kadızade Zühtü Işıl ve sporcuları hem 1. Dünya Savaşı’na, hem de Kurutuluş Savaşı’na katıldılar. Karşıyaka, İzmir’de direnişin sembolü oldu. 9 Eylül 1922’de İzmir’e ilk giren süvari birlikleri arasında Zühtü Işıl ve Karşıyakalı sporcular da vardı. Savaş nedeniyle sportif faaliyetlerine ara veren kulüp, bizzat Mustafa Kemal’in emriyle yeniden sportif faaliyetlerine başladı. Mustafa Kemal, kulübü iki kez ziyaret etti ve kulübün amblemine Türk bayrağı bizzat Mustafa Kemal’in emriyle kondu. Dahası Mustafa Kemal, ‘’ Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim ‘’ sözünü Karşıyakalı kız tenis sporcuların antrenmanında söyledi.

Haberin Devamı

Karşıyaka’ya küme düşmek yakışmadı. Aynen daha önce Göztepe’ye, İzmirspor’a, Altay’a ve Bucaspor’a yakışmadığı gibi. Göztepe geri döndü. Dilerim Karşıyaka da en kısa sürede geri döner.

İzmir futbolu bu sezon bir kayıp daha verdi. Umarım bu, son hazan mevsimi olur. Önümüzdeki yıldan itibaren İzmir takımlarının düşüşlerini değil, şampiyonluklarını konuşuruz. Ama bunun için önce yönetimlerin mantalitelerinin değişmesi lazım.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari