Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Özellikle ligin zirvesi açısından oldukça kritik karşılaşmalara sahne olacak 28. haftaya çok buruk başladık. Çünkü Türk sporunun ve Fenerbahçe’nin efsane ismi Can Bartu’yu kaybettik. Beyefendi kişiliğiyle herkesin sevgisini kazanan Sinyor Can Bartu asla unutulmayacaktır. Türk sporuna ve bizlere kattığın her şey için teşekkürler Sinyor Can Bartu…

Şampiyonluk yarışını çok yakından ilgilendiren Beşiktaş- Medipol Başakşehir karşılaşmasında iki teknik adamın hamleleri ön plana çıktı. Şenol Güneş, geçen haftaki Rizespor maçının ikinci yarısındaki dizilişe yakın bir şekilde çıkardı takımını sahaya. Tecrübeli teknik adam, soldaki Visca tehlikesine karşı geride Medel ve onun önünde Caner Erkin ile önlem almak istedi. Ancak bunda çok da başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Medel, Mirin ve Vida’yı bir nevi üçlü stoper gibi dizip kenarlara Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ü yerleştiren Şenol Güneş, ilk dakikalarda bir gol bularak avantaj elde etmeyi amaçlamıştı. Ancak on dakika sonra oyun üstünlüğü Medipol Başakşehir’e geçti. Sahanın her yerine hakim olup arka arkaya tehlikeler yaratan konuk takım, Karius’un çıkarttığı üç net pozisyonun ardından dördüncüde golü buldu.

Şenol Güneş’in Caner’i sol beke, Medel’i de orta sahaya çektiği Beşiktaş’ın 42. dakikada kornerden gelen topta bulduğu gol, siyah- beyazlılar için tam bir kırılma noktası oldu. İkinci yarıyla birlikte bambaşka bir görünüme bürünen Kara Kartal, üstün oyununun karşılığını Burak Yılmaz’ın güzel golüyle aldı.

Medipol Başakşehir, Medel’in orta sahaya geçmesinden sonra orta sahada oyun kuramadı ve alıştığımız futbolunun dışına çıktı. Medel’in sakatlanması üzerine onun yerine oyuna dahil olan Kagawa başarılı bir performans sergiledi. Ama Medel’in defansif fonksiyonu daha farklıydı ve yokluğu hissedildi. Buna rağmen, ritmi bozulan Başakşehir maçın sonundaki pozisyon dışında akılda kalacak bir tehlike yaratamadı. Abdullah Avcı'nın 2-1’den sonra oyuna yaptığı müdahalelerden istediği verimi alamaması da bunda etkili oldu. Esasen Abdullah Avcı’nın yaptığı değişikliklerin çok da doğru olduğunu düşünmüyorum. Bence Adebayor’un oyuna mutlaka dahil edilmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Sadece Beşiktaş’ın değil, sahanın en iyi oyuncusu Atiba’ydı. 36 yaşındaki Atiba, gösterdiği harika performansla yine profesyonellik dersi verdi. Ona Gökhan Gönül eşlik etti. Hem defansif hem de ofansif anlamda başarılı bir maç çıkartan Gökhan Gönül, Beşiktaş’ın iki golünde de başroldeydi.

Orta sahaya geçtikten sonraki performansıyla Medel, ikinci yarıdaki performanslarıyla Dorukhan ve Ljajic de öne çıkan isimler oldular. Yerinde müdahaleleriyle Vida, yaptığı kritik kurtarışlarla Karius, 61.dakikada oyuna dahil olan Kagawa ve Burak Yılmaz’ı da bu listeye eklemeliyiz. Özellikle Burak Yılmaz, Kara Kartal’ın santrafor derdine derman oldu.

Bu sonuçtan sonra gözler Kadıköy’deki Fenerbahçe- Galatasaray derbisine çevrildi. Dilerim sadece futbolun konuşulduğu centilmence bir derbi izleriz.

https://twitter.com/tolgaersari