Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Sivas’ta Fatih Terim’den yoksun bir şekilde sahaya çıkan şampiyon Galatasaray, Başakşehir maçına göre kadroda dokuz farklı isimle mücadele etti. Ancak bu oyuncular beklentileri karşılayamadılar ve şampiyon, 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 4-3 mağlup ayrıldı.

Elbette, geçen hafta gelen şampiyonluktan sonra oyuncuların bu maça gereği kadar motive olmalarını beklemek çok zor. Tabii bir de bu rotasyonlu kadronun uyum sorunu var. Nitekim Galatasaray açısından bu iki olumsuz faktör net olarak sahaya yansıdı.

Haberin Devamı

Oysa bu tür karşılaşmalar, sezon içerisinde kadroda pek yer bulamayan futbolcuların kendilerini göstermeleri için bir şans niteliği taşıyor. Ancak sarı- kırmızılı pek çok futbolcu bu şansı iyi değerlendiremedi.

Gerçekten de deplasmanda 2-0’lık bir üstünlük sağlanmasına rağmen dikiş tutmayan oyun ve arka arkaya yapılan hatalar bir anda skorun 2-2’ye gelmesine neden oldu. İkinci yarıda Onyekuru’nun oyuna dahil olması, Galatasaray’ın biraz toparlanmasını sağladı. Ancak yine acemice yapılan hatalar, ev sahibi takımın 4-2’lik üstünlüğü elde etmesine neden oldu. Muğdat’ın son golünden sonra yapılan sönük çabalar ise beraberliği getirmeye yetmedi.

Bu arada, skor 2-2 iken yapılan Yunus Akgün- Ahmet Çalık değişikliğiyle üçlü savunmaya geçildikten hemen sonra Sivasspor’un arka arkaya iki gol bulduğunu gözden kaçırmamamız gerekiyor.

Önümüzdeki sezon yine üç kulvarda yarışacak olan Galatasaray’ın alternatifli bir kadroya sahip olması lazım. Ancak Sivasspor karşısında izlediğimiz gençler ve yedekler çok fazla umut vermediler.

Kulüplerimizin ekonomik durumları malum. Fakat Mustafa Cengiz yönetimi ekonomik açıdan da önemli işler yaptı. Nitekim sarı- kırmızılılar, UEFA’dan vize almayı başardılar. Şimdi, var olan mali sınırlar içerisinde kadroya takviyeler yapılması gerekiyor. Satışı gündeme gelecek bazı oyunculardan elde edilecek gelir de transfer açısından bir kaynak oluşturabilir.

Evet, şampiyon açısından lig sona erdi. Sarı- kırmızılılarda gözler şimdi transferlere çevrilecek. Taraftarlar da şampiyonluk kutlamalarının ardından bu konuya odaklanacaklar. Bakalım bu transfer dönemi bir takım sürprizlere sahne olacak mı?

Haberin Devamı

https://twitter.com/tolgaersari