Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

34.HAFTA

Paris Saint-Germain ile Lyon’un Fransa Lig Kupası finalinde karşılaşması nedeniyle 8 maçın oynandığı haftada adeta gol patlaması yaşandı. Sezon boyunca hiçbir haftada 7 ve üzerinde gol atılan maç olmayan Ligue 1’in 34.haftasında 2 müsabakada 8’er gol (toplam 16 gol) atıldı. Hafta sonu oynanan 8 maçta takımlar 3,4 gol ortalamasına ulaştı. Özellikle Lorient-Montpellier maçının son anları görülmeye değerdi. Maçın 87.dakikasına 4-1 geride giren Lorient son 3 dakikada üst üste bulduğu gollerle maçı 4-4’e getirdi ve 1 puan aldı.

Haberin Devamı

Geçen hafta bahsettiğimiz gibi Ajaccio, Ligue 1’e veda etti. Sezon başında beri varlık gösteremeyen Ajaccio derbi maçta Bastia karşısında öne geçmesine rağmen son dakikalarda yediği golle kaybetti ve küme düştü. Sahasında Nantes’ı ağırlayan Valenciennes belki de sezonun en kritik maçında tarihi bir hezimet yaşadı. Nantes karşısında 6-2 kaybeden Valenciennes belki matematiksel olarak değil ama mental olarak küme düştü. İkinci yarıda büyük çıkış yakalayan Sochaux ise çok kritik Reims deplasman galibiyeti ile Guingamp’ın sadece 2 puan gerisine geldi. Son haftalarda bu iki takım kümede kalmak için savaşacak.

Lille deplasmanda Marsilya ile 0-0, Saint-Etienne sahasında Rennes ile 0-0 berabere kaldı. Monaco ise evinde Berbatov’un golüyle Nice’i 1-0 yendi. Bu sonuçların ardından üst sıralarda değişen durum olmadı. Sadece maç eksiği bulunan Lyon kazanması halinde 4.sıra için fırsat yakalamış durumda. Lyon’dan bahsetmişken Zlatan Ibrahimovic’in yokluğunda lig maçında devirdikleri Paris Saint-Germain karşısında bu kez başarılı olamadılar. Zlatan’ın yokluğunda sahneye çıkması beklenen ancak 2 maçtır çıkamayan Cavani finalde klasını konuşturdu ve kupayı Paris’e getirdi.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

Y.Pele (Sochaux)

--

J.Faussurier (Sochaux)

S.Squillaci (Bastia)

L.Perrin (Saint-Etienne)

P.Souare (Lille)

--

S.Gakpe (Nantes)

G.Sertic (Bordeaux)

J.Moutinho (Monaco)

R.Cabella (Montpellier)

--

C.Diabate (Bordeaux)

V.Aboubakar (Lorient)

HAFTANIN TAKIMI

Nantes

Küme düşme hattında acil puana ihtiyacı olan rakibini sahasında 6 golle yenmek kolay olmasa gerek. Özellikle Gakpe’nin ceza sahası dışından bulduğu gollerle fişi çeken unsur oldu. Maç boyunca 7 kez kaleyi bulan Nantes 6 gol atarak oldukça yüksek bir randımanla oynadı.

Haberin Devamı

HAFTANIN YILDIZI

C.Diabate (Bordeaux)

Sezon boyunca hayal kırıklığı yaşatan Bordeaux adeta sezonun patlama maçını hafta içi kupada finale kalan yorgun Guingamp karşısında yaptı. Diabate 18 dakikada yaptığı hat-trick ile tarihe geçti.

HAFTANIN GOLÜ

Dimitar Berbatov (Monaco)

Monaco sahasında Nice’i 1-0 yenerken Bulgar golcü Dimitar Berbatov sahalarda az rastlanan bir gole imza attı. Sol çaprazda ve oldukça dar bir açıda topu alan Berbatov seken topa ayağının üstüyle nefis bir dokunuş yaptı ve kalecinin üzerinden aşırtıp köşeyi gördü.