Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

22.HAFTA

2014 yılı Lyon’a uğurlu geldi. Lyon yeni yıl içinde oynadığı 6 resmi maçı da kazandı. Lyon 6 maçı da kazanmakla kalmadı rakiplerine 18 gol atıp kalesinde 3 gol gördü. Devreyi 10.sırada tamamlayan Lyon üst üste galibiyetlerle 5.sıraya kadar yükseldi.

Üst üste 7 kez şampiyon olduktan sonra düşüşe geçen, Avrupa kupalarında istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Lyon ardından oyuncu kaybetmeye başlamıştı. Önemli birçok oyuncusunu başka takımlara kaptıran, Altın jenerasyonun bazı kilit oyuncuları da yaşlanan Lyon ister istemez performansını yitirmişti. Başkanın stat projesine ağırlık vermesi nedeniyle maddi problemler yaşayan Lyon sezona birçok sıkıntı ile girdi. Gomis ve Lisandro Lopez’in takımdan ayrılmak istemesi, önemli isimlerin sakatlıkları, Lovren başta olmak üzere Monzon, Martial gibi isimlerin ayrılması Lyon’u zayıflattı. Avrupa kupalarında da mücadele eden takım iki kulvarı aynı anda götüremedi. Bir ara 14.sıraya kadar gerileyen Lyon ardından yavaş yavaş toparlandı.

Haberin Devamı

Artık nerdeyse unutulmaya başlayan Gourcuff orta sahada çırpınan Grenier’e yardım etmeye başlayınca, Lacazette gol yollarında etkili olmaya başlayınca, Gomis fileleri havalandırmaya başlayınca, Briand sonradan girip katkı vermeye başlayınca Lyon tırmanmaya başladı. Özellikle geçen hafta içi oynadıkları Marsilya lig kupası maçında Lyon efsanenin eski günlerinden örnekler vermişti. Lyon önümüzdeki ay Avrupa kupaları macerasına devam edecek. Hem lig, hem Avrupa kupaları, hem Fransa kupası, hem de Fransa lig kupasında yoluna devam eden Lyon dört kulvarı nasıl götürecek izleyip göreceğiz.

PSG sonunda durdu. Guingamp deplasmanında istediği oyunu sahaya süremeyen PSG iki önemli puan bıraktı. Monaco sahasında Falcao’suz çıktığı ilk maçta Marsilya karşısında çok değerli 3 puanı cebine koydu. Lille formsuz serisine devam etti ve sahasında Rennes ile berabere kaldı. Böylece 2.sıradaki Monaco ile 3.sıradaki Lille arasında 7 puanlık fark oldu.

Ligue 1’de 22.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 17 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada, James Rodriguez ve Zlatan Ibrahimovic 9’ar asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyorlar.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI

(3-4-3)

B.Costil (Rennes)

--

R.Mater (Valenciennes)

P.Djilobodji (Nantes)

C.Henrique (Bordeaux)

--

A.Traore (Bordeaux)

R.Cabella (Montpellier)

J.Moutinho (Monaco)

A.Mounier (Montpellier)

--

S.Kalou (Lille)

A.Lacazette (Lyon)

M.Yatabare (Guingamp)

HAFTANIN TAKIMI

Montpellier

Devre arasına sıkıntılı giren Montpellier özellikle AC Milan’dan alınan M’Baye Niang ve eski Lyonlu Mounier’in etkin performansı ile çıkışa geçti. Hafta içi kupa maçında PSG’i geçen Montpellier son 3 haftada da 7 puan topladı. Montpellier bu hafta sahasında Nice karşısında 3-1 kazanırken 24 şut çekti ve sezonun bu alanda en yüksek değerine ulaştı.

HAFTANIN YILDIZI

Alexandre Lacazette (Lyon)

Lyon sahasında Evian’ı 3-0 geçerken Lacazette iki golle öne çıkan isim oldu. Lyon’un yükselişinde en büyük pay sahiplerinden 1991 doğumlu oyuncu, bu sezonda toplamda 12 gole ulaştı. Lacazette böyle devam ederse yeni bir “Benzema” daha Avrupa futbolunda boy gösterebilir.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ

Valere Germain (Monaco)

Radamel Falcao’nun uzun süreli sakatlığının ardından Marsilya maçında yerini kimin dolduracağı merak konusuydu. Riviere’nin yanında Martial, Carrasco, Ocampos, Germain gibi alternatifler vardı. Ranieri tercihini geçen sezon takımın en golcü 2.oyuncusu Valere Germain’den yana yaptı. Moutinho’nun pasını iyi alan Germain önce rakibinden harika bir zamanlama ile sıyrıldı ardından klas bir vuruşla köşeyi gördü ve Ranieri’nin kararında ne kadar haklı olduğunu gösterdi.