Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

21.HAFTA

Geçen hafta başında meşhur Ballon d’Or ödül töreni vardı. Yılın takımı, yılın oyuncusu, yılın golü gibi birçok kategoride ödüller dağıtıldı. Ödüllerden biri tahmin edildiği gibi Zlatan Ibrahimovic’e gitti. İsveç forması ile İngiltere’ye attığı o inanılmaz gol, FIFA Puskas yılın golü ödülüne layık görüldü. Törene gelen birçok isim ödül alacağını tahmin ederek gelmişti. Ibrahimovic zaten yılın golü ödülünü alacakken aynı zamanda yılın takımına da seçilmişti. Yılın oyuncusu ödülü ise en çok konuşulan ödüldü. Bu kategoride Franck Ribery (B.Münih), L.Messi (Barcelona) ve C.Ronaldo (R.Madrid) kapışıyordu. Ribery 5 kupalı herkesi silindir gibi geçmiş B.Münih takımından en sivrilen isim olarak şanslıydı. Messi üst üste 4 kez bu ödülü almış ve hali hazırda en iyi iki oyuncudan biri olarak gösteriliyordu. Fakat en önemli isim C.Ronaldo’ydu. Yılın en çok gol atan ve bireysel olarak gerçekten en başarılı isimdi ancak hiç kupa kazanamamıştı. Kendini her zaman Dünya’nın en iyi oyuncusu, en süper oyuncu, kibirli olarak tanıdığımız Ibrahimovic ise eminim içten içe bu oyunculara bileniyordu. Tam böyle bir ortamda Yılın en iyi takımında forvet hattına Messi-Ibrahimovic-C.Ronaldo seçilmişti. Moderatör bu büyük fırsatı kaçırmadı ve soruyu patlattı: Bu takımda en çok golü hanginiz atardı? C.Ronaldo tam onun vereceği bir cevapla: “Ben atardım!” dedi.

Haberin Devamı

Ibrahimovic: “C.Ronaldo benim kadar atardı!” dedi, keskin zekasını ve o ukala tarzını konuşturdu. Messi ise hepimiz aynı sayıda atardık dedi ve adeta sözleşmişler gibi politik bir cevapla işi bitirdi. Ibrahimovic, Barcelona dönemlerinden sevmediği Messi’nin adını bile ağzına almazken bir az sonra büyük ihtimalle yılın oyuncusu seçilecek C.Ronaldo’yu kendinden bir adım geride tutup sonrada eh işte o da benim kadar atardı demişti.Takip eden herkes bilir ki –en güzel örneklerinden biri İstanbul’da 6-1 biten Galatasaray maçı- C.Ronaldo ve Messi sadece kendileri ve birbirleri ile yarışır. Üç gol attıkları maçta bile 4.gol için yada bir asist için mücadele ederler. Kolay değil bir takvim yılında 60-70 gol civarında atmak yada La Liga’da 50 golle gol kralı olmak. Pazartesi bu ortamdan çıkan Ibrahimovic’te Nantes maçında bu iki oyuncunun haleti ruhiyesini gördüm. Ibrahimovic Fransa’ya dönüşte sanki kendine söz vermiş gibiydi. Ben bu sezon atabildiğim kadarını atarım sonra bakarız C.Ronaldo/Messi de benim kadar atabilecek mi?

Haberin Devamı

Bu sezon 17 golle ligin en golcüsü, 9 asistle en çok asist yapan iki oyuncusundan biri olan Ibrahimovic rahatlıkla MVP olarak sezonu bitirecek. Cavani başta olmak üzere birçok kalite ismin yardımıyla PSG de şampiyon olacaktır ama bu sezon Ibrahimovic’in başka hedefleri olacağını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi finali mümkünse kupası yada gol krallığı, toplamda 50 gol civarı muazzam bir istatistik yakalamak isteyecektir. 2014 yılı içinde 4 resmi maça çıkan Ibrahimovic şimdiden 5 gol-3 asist yapmış durumda. En büyük şanssızlığı ise Dünya Kupasında yer alamaması olacak.

PSG sahasında Nantes karşısında hiç zorlanmadan kazandı ve adeta krallığını ilan etti. Monaco kritik bir Toulouse galibiyeti alırken Şampiyonlar Ligi bileti için çok önemli 3.sıra savaşında Saint-Etienne dev bir adım attı. Lille karşısında haklı bir galibiyet alan Saint-Etienne farkı 3 puana kadar indirdi. Lyon çıkışını sürdürdü. Hafta içi kupa maçında Marsilya karşısında etkili oyunla kazanan Lyon lig maçında da Reims’i geçti. Böylece Lyon 2014’te 4 resmi maçta 4 galibiyet almış oldu. Marsilya-Valenciennes maçı ise elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

Ligue 1’de 21.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 17 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada, James Rodriguez ve Zlatan Ibrahimovic 9’ar asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyorlar.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

B.Laquait (Evian)

--

A.Raggi (Monaco)

T.Silva (PSG)

S.Squillaci (Bastia)

H.Bedimo (Lyon)

--

R.Hamouma (Saint-Etienne)

G.Kondogbia (Monaco)

M.Verratti (PSG)

C.Brüls (Nice)

--

V.Aboubakar (Lorient)

Z.Ibrahimovic (PSG)

HAFTANIN TAKIMI

Paris Saint-Germain

Laurent Blanc ilk zamanlarda zorlandı ama sonra sistemini oturtunca sorun çözüldü. PSG gününde oldu mu tutulmaz oluyor. Bu haftada Nantes karşısında silindir gibiydiler. Kalesinde 5 gol gören Nantes’ın maç boyunca 5 şut çektiğini ve hiç isabet sağlayamadığını söylesem yeterli olur sanırım.

HAFTANIN YILDIZI

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)

Geçen hafta takımı PSG 1-0 gerideyken 2 asist yapan ve maçı kazandıran Zlatan Ibrahimovic bu haftada Nantes karşısında kaldığı yerden devam etti. Ibrahimovic 2 gol atarken arkadaşlarına 1 gol pası verdi. Zlatan yine başroldeydi.

HAFTANIN GOLÜ

Lucas Ocampos (Monaco)

Arjantinli Ocampos, River Plate takımında yıldızı parlayınca nereye transfer olacağı merak konusu olmuştu. Henüz alt lig’de iken Monaco yıldız adayı için 15 milyon euro civarında bedel ödemişti. Ocampos geçen sezon şampiyon olan kadroda yer almıştı, bu sezonda oyuna sonradan giren oyuncu rolünde takımda yer alıyor. Bu haftada oyuna sonradan giren Ocampos kendisi gibi Güney Amerikalı genç yetenek James Rodrigues’in sağ kanattan sol ayağıyla kestiği ortaya harika bir rövaşata vurdu ve kariyerinin en spektaküler gollerinden birini atmış oldu.