Trabzonspor Tolunay Kafkas'ın durumu netleşti!

Tolunay Kafkas'ın durumu netleşti!

13.04.2013 - 14:28 | Son Güncellenme:

Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasının ardından sezon sonunda istifa edeceği iddiaları ortaya atılan Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın, yeni sezon transferi için çalışmalarını sürdürdüğü ve kafasında istifa düşüncesinin olmadığı öğrenildi.

Tolunay Kafkasın durumu netleşti

AYRILACAĞI KONUŞULUYORDU

Sadri Şener başkanlığındaki yönetimin Aralık ayındaki kongreyi 25 Mayıs'a almasıyla yeni bir döneme giren Trabzonspor'da en merak edilen konuların başında teknik direktör Tolunay Kafkas'ın istifa edip etmeyeceği geliyordu. Sadri Şener'in henüz aday olduğunu açıklamaması nedeniyle göreve getirdiği Tolunay Kafkas'ın da sezon sonunda görevini bırakacağı iddiaları hafta sonu kulisleri hareketlendirdi. Kafkas'ın Şener'e, "Siz beni göreve getirdiniz. Siz giderseniz ben de giderim" dediği söylentileri başarılı teknik adamın görevden ayrılmayı düşündüğü yorumları yapılmasına neden oldu. Ancak Tolunay Kafkas'ın bordo mavili kulüpte yaşanan geçiş döneminde gelecek sezonla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

YÖNETİME LİSTE VERECEK

Özellikle genç oyunculardan kurulu ve sahanın her bölgesinde pres yapabilen, çok koşan bir Trabzonspor yaratmayı amaçlayan Tolunay Kafkas'ın bu doğrultuda alınacak isimleri belirlemek için çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Kafkas'ın yakın çevresine, "Ara dönemde göreve geldim ve şu anda bir geçiş süreci yaşanıyor. Trabzonspor'la sözleşme yaptığımda kongreye 1 yıl vardı ama ben 3.5 yıllık sözleşme imzaladım" dediği öğrenildi. Teknik direktör kongre sonuna kadar transferle ve gelecek sezon izleyeceği yol haritasıyla ilgili kapsamlı bir dosya hazırlayacağı, yeni yönetimle de bu görüşlerini paylaşacağı vurgulandı.

BAHAR HAVASI

Orduspor karşısında alınan galibiyetle düşme potası stresini üzerinden atan Trabzonspor'da gözler Türkiye Kupası'na çevrildi. Çarşamba günü Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Sivasspor karşısına çıkacak olan Trabzonspor'da hedef ikinci maçlar öncesinde avantajlı bir skor alarak kupada finale çıkmak. Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Orduspor galibiyetiyle moral kazandıklarını belirterek, "Şimdi kupa maçına moralli şekilde gideceğiz. Umarım kupada yolumuza istediğiniz gibi devam ederiz. Hedefimiz kupayı kazanmak" ifadesini kullandı. Bordo mavililere dün akşam attığı golle galibiyeti getiren Halil Altıntop ise, "Ligde istediğimizi yapmasak da kupada iyi gidiyoruz. Gruplarda gösterdiğimiz başarıyı Sivasspor karşısında da göstererek finale çıkmak istiyoruz. Taraftarlarımıza kötü geçen bir sezonda kupayla kendimizi affettirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"TEK DALIMIZ KUPA"

Serkan Balcı, kötü geçen bir sezonda bulundukları konum nedeniyle taraftarlardan özür dilediklerini vurgulayarak, "Tutunduğumuz tek dal kupa kaldı. Taraftarlarımıza kendimizi affettirmek için, kötü geçen sezonu unutturmak için kupayı kazanmak istiyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki engellerden biri olan Sivasspor karşısında ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

TEK EKSİK GİRAY

Trabzonspor, Orduspor maçının ardından Sivasspor kupa maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenmana Orduspor maçında kafasına darbe alan ve 6 dikiş atılan Giray dışındaki tüm futbolcular katıldı. Gece hastanede müşahade altında tutulan Giray'ın evinde dinlendiği, Sivaspor maçında forma giymesinin beklenmediği belirtildi. Bordo mavililerde Orduspor maçında forma giyen oyuncular yenilenme antrenmanı yaparken diğer futbolcular antrenmanın basına açık 15 dakikalık bölümünde ısınma hareketleri gerçekleştirdi.

YEREL BASIN: OH BE DÜNYA VARMIŞ

Orduspor galibiyeti Trabzon yerel basınını da adeta coşturdu. Son Nokta Gazetesi, "Oh be dünya varmış. Orduspor'u devirdik, kara bulutları dağıttık. Güzel günler göreceğiz", İlk haber, "Altın galibiyet", Karadeniz Gazetesi, "Trabzon hayatta, Ordu komada", Kuzey Ekspres "Vel zulüm böylece biter", Taka Gazetesi, "Daha hesabımız bitmedi" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

Yazarlar