Motor Sporları Toprak, 2020'de PATA Yamaha'da

Toprak, 2020'de PATA Yamaha'da

01.10.2019 - 15:19 | Son Güncellenme:

Dünya Superbike Şampiyonası'nda mücadele eden milli  motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2020 sezonunda PATA Yamaha takımında yarışacak. Dünya Superbike Şampiyonası'nda mücadele eden milli  motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2020 sezonunda PATA Yamaha takımında yarışacak. 

Toprak, 2020de PATA Yamahada

Superbike'a adım attığı 2018'de bir kez 2'nci, bir kez de 3'üncü  olarak dikkatleri üzerine çeken, bu yıl ise Fransa ayağındaki ilk yarışta birinci  olarak bunu başaran ilk Türk motosikletçi unvanını alan Toprak, kariyeri  açısından önemli bir sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Bağımsız sürücü olarak Turkish Puccetti takımında yarışmasına rağmen  son 2 ayak öncesi pilotlar klasmanının 5'inci sırasında yer alan 22 yaşındaki  motosikletçi, fabrika takımlarından PATA Yamaha'ya transfer oldu.

PATA Yamaha takımından yapılan açıklamada, 2020 sezonu kadrosunun  Hollandalı Michael van der Mark ve Toprak Razgatlıoğlu'ndan oluşacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yamaha Motor Avrupa Başkanı Eric de  Seynes, "Superbike'daki en heyecan verici genç pilot Toprak Razgatlıoğlu, gelecek  yıl Yamaha adına yarışacağı için hem mutlu hem de gururluyum. Toprak'ın bu yılki  gelişimine baktığınızda olağanüstü yeteneğini ve savaşçı ruhunu açıkça  görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2015 Avrupa Superstock 600 şampiyonu ve 2017 Avrupa Superstock 1000  ikincisi Toprak'ın, bu sezon Superbike'da bir birinciliği, 2 ikinciliği ve 5  üçüncülüğü bulunuyor.