1.Lig Torku Konyaspor’un Süper Lig hasreti 2 yıl sürdü

Torku Konyaspor’un Süper Lig hasreti 2 yıl sürdü

27.05.2013 - 12:14 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig play-off final maçında Manisaspor’u 2-0 yenerek, Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor’un ardından Süper Lig’e yükselen 3. takım olan Torku Konyaspor’un Süper Lig hasreti 2 yıl sürdü.

Torku Konyaspor’un Süper Lig hasreti 2 yıl sürdü

PTT 1. Lig play-off final maçında Manisaspor’u 2-0 yenerek, Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor’un ardından Süper Lig’e yükselen 3. takım olan Torku Konyaspor’un Süper Lig hasreti 2 yıl sürdü.

Süper Lig’e, 2010-2011 sezonunun ardından veda eden Torku Konyaspor, geride kalan iki sezonda çok zor günler geçirdi, ancak bunların üstesinden gelmeyi başardı.

Süper Lig’den düşünce, alacakları ve bonservis ücretleri ödenmeyen birçok futbolcu ve yanlış transfer politikaları yüzünden UEFA’nın 1 yıl transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Konya ekibi, 2011-2012 sezonuna yönetim değişikliğiyle başladı. Başkan Bahattin Karapınar’ın istifasının ardından, delegeler daha önce kulüpte başkanlık yapan ve başarılı da olan Ahmet Şan’ı göreve getirdi.

Göreve gelmesinin ardından teknik direktör Osman Özdemir ile anlaşan yeni yönetim, transfer yasağı nedeniyle elindeki futbolcuları tutmaya çalıştı. Süper Lig’den kalan futbolcular ve alt yapıdan takıma katılan genç oyuncularla, Özdemir yönetiminde başarılı bir performans gösteren Konya ekibi, play-off oynamaya hak kazanarak büyük başarı elde etti.

Genç futbolculardan kurulu takım tecrübesizliğinin kurbanı olup, play-off yarı finalindeki 2 maçta da rakibi Kasımpaşa’ya yenilerek, Süper Lig umudunu 2012-2013 sezonuna bıraktı.

Play-off maçlarında alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Özdemir ile yollarını ayıran Torku Konyaspor’da, göreve daha önceki yıllarda takımı şampiyon yapmış tecrübeli teknik direktör Hüsnü Özkara getirildi. Transfer yasağının sona ermesiyle birçok futbolcuyu kadrosuna katan Torku Konyaspor’da, ilk 14 haftada alınan başarısız sonuçların ardından Özkara ile yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Tütüneker ile takım yükselişe geçti

Kısa sürede tecrübeli teknik adam Uğur Tütüneker ile anlaşılması ve devre arasında birkaç takviye yapılmasıyla takım yükselişe geçti. Tütüneker yönetiminde, 14. sıradan hızla üst sıralara tırmanan Konya ekibi, son haftalarda gösterdiği performansın ardından 34. haftada sahasında Ankaragücü’nü mağlup ederek, Manisaspor ve Bucaspor’un ardından play-off oynamayı garantileyen 3. takım oldu.

Play-off yarı finalinde Bucaspor’la eşleyen ve ilk maçta rakibine kendi sahasında 1-0 yenilen Torku Konyaspor, İzmir’deki maçta ise 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 galip gelerek finalde Manisaspor’un rakibi oldu.

Yeşil-beyazlılar dün akşam oynanan final maçında Manisaspor’u 2-0 mağlup ederek, 2 yıl aradan sonra tekrar Spor Toto Süper Lig’e "merhaba" demenin mutluluğunu yaşadı.