Skorer Toshack, Beşiktaş'ı böldü

Toshack, Beşiktaş'ı böldü

25.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Toshack, Beşiktaş'ı böldü

Toshack, Beşiktaşı böldü

       Siyah - Beyazlı Yönetim Kurulu, ters açıklamalarıyla tepki gören Galli hoca konusunda kararsız kaldı. Fahrettin Curoğlu, Latif Ayaz, Celal Soydan, Tankut Dinç, Affan Keçeci ve Murat Çelik gibi yöneticiler Galli hocanın gönderilmesini savunurlarken, diğer isimler son kez uyarılmasını istediler
       BEŞİKTAŞ Yönetimi, Teknik Direktör John Benjamin Toshack'ın gönderilmesi konusunda ikiye bölündü.
       Galli hocanın özellikle üç yabancı transferindeki son açıklamaları başta Başkan Süleyman Seba'yı ile yöneticileri ayağa kaldırırken, teknik kadroda kan değişiminin şart olduğu, aksi taktirde Siyah - Beyazlı ekibi karanlık günlerin beklediği ileri sürüldü.
       Toshack'a en fazla tepki gösterenlerin başında gelen Başkan Süleyman Seba'nın, Galli çalıştırıcı ile biraraya gelmemek için büyük özen gösterdiği kaydedildi. Buna rağmen "Dere geçilirken, at değiştirilmez" görüşünde olan Seba'nın, Toshack konusunda acele edilmemesi gerektiğini savunduğu bildirildi.
       Yönetim Kurulu ise Toshack'ın gönderilmesi konusunda ikiye ayrıldı. Fahrettin Çuroğlu, Latif Ayaz, Celal Soydan, Tankut Dinç, Affan Keçeci ve Murat Çelik'in Toshack'ın gönderilmesini savunan yöneticiler arasında yer alırken, diğer yöneticiler "Çağıralım, son kez kendisini uyaralım. Önüne kurallar koyalım ve bunları uygulamasını sağlayalım. Öncelikle ağzına fermuar çeksin, işi ve futbolcularıyla uğraşsın. Takımı konsantre etsin, ikinci yarıya iyi hazırlasın. Aksi taktirde başarıyı yakalamamız çok zor. Bunların hiçbiri gerçekleşmezse kendisine yol veririz" ifadesini kullandılar.
       Kulübe yakın çevrelerden sızan haberlere göre, yönetimin 600 bin dolarlık tazminat nedeniyle de kararsız olduğu kaydedildi. Bazı yöneticiler, "Tazminat istemem" açıklamasını Galli hocanın blöfü olarak nitelendirdiler. Yöneticiler Toshack'ın gitmesi halinde takımın başına yerli bir ismin getirilmesi gerektiğini savundular.