Trabzonspor Trabzon’a kötü sürpriz

Trabzon’a kötü sürpriz

21.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili ekibin Drogheda ile dün Dublin’de yapacağı dostluk maçı yoğun yağış nedeniyle iptal edildi. Tolunay Kafkas, “takım üç gündür doğru dürüst çalışmıyor” diyerek ilk günden beri karşı çıktığı organizasyona tepki gösterdi

Trabzon’a kötü sürpriz

Cemal Ersen Dublin

Türk futbol tarihinin en traji komik olaylarından biri İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaşandı. Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın katkılarıyla İrlanda’nın Drogheda takımı ile Trabzonspor’un kardeş kulüp ilan edilmesi nedeniyle organize edilen dostluk maçı, Tallaght Stadı’nın zemininin ağırlaşması nedeniyle iptal edildi.
Dublin’de iki gündür devam eden etkili yağışın zemini bozması üzerine maçın hakemi Derek Tomney bu koşullarda müsabakayı oynatmayacağını açıkladı. Trabzonspor takımının önceki gün yaklaşık 5.5 saat süren bir yolculuktan sonra geldiği Dublin’den maç oynamadan Türkiye’ye dönmesi traji komik bir olay şeklinde değerlendirildi.
Karşılaşmanın iptal edilmesi üzerine kafile Bağış’ın talimatıyla belirlenen programdan yaklaşık iki saat önce ülkeden ayrıldı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas baştan beri karşı olduğu dostluk maçının iptal edilmesine tepki gösterdi. Trabzonspor’un ligde sıkıntılı günler yaşadığı bir dönemde üç gün boyunca takımın doğru dürüst çalışamadığına dikkat çeken Kafkas’ın oldukça sinirli olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

Bağış fotoğraf çektirdi
Bakan Bağış iptal kararını, “Büyük şanssızlık. Drogheda ile Trabzonspor takımlarını kardeş ilan etmiştik. Avrupa’nın en doğusu ve en batısındaki iki ülkenin tarihi dostluklarına katkı sağlayacak bir organizasyon idi” ifadelerini kullandı. Daha sonra başkan Sadri Şener ile birlikte sahaya inerek antrenman yapan futbolcularla sohbet eden Bağış’ın hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti. Soğuktan üşüyen bazı oyuncular fotoğraf karesine girmek yerine soyunma odasının yolunu tuttu.
Trabzonspor Başkanı Şener ise, “Talihsiz bir olay. Hakemin bu saha koşullarında karşılaşmayı oynatmaması kendi takdiridir” dedi.