Skorer Trabzon’a müjde

Trabzon’a müjde

26.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililerin bugünkü rakibi Liverpool, Trabzon’a oldukça eksik bir kadroyla geldi. İngiliz takımında, Steven Gerrard, Fernando Torres ve Daniel Agger ile hastalanan Maxi Rodriguez zorlu karşılaşmada görev yapmayacak

Trabzon’a müjde

Avrupa Ligi’nde Trabzonspor ile karşılaşan ve ilk maçı 1-0 kazanan Liverpool’da yıldız futbolcuların eksikliği bordo-mavilileri sevindirdi. Kırmızı-beyazlıların Menajeri Roy Hodgson, Fernando Torres ve Steven Gerrard’ın yanı sıra Daniel Agger ile Maxi Rodriguez’i Trabzonspor’la oynayacakları Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçı kadrosuna almadığını açıkladı.
Tecrübeli teknik adam, Torres ve Gerrard’ı Premier Lig’de oynayacakları West Bromwich Albion maçını düşünerek riske etmediğini vurgulayarak, “Gerrard’ın sakatlığı nüksetti ama pazar günü sahada olabilecek. Aynı durum Agger için de geçerli. Manchester City maçının ardından kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Bu yüzden onu riske etmeyi düşünmüyorum. Maxi Rodriguez’in ise mide ve bağırsak problemi var. Bu yüzden o da kadroda olmayacak” diye konuştu.
Fernando Torres’in üst üste 3 maç oynadığını dile getiren Hodgson, “Fernando’ya sezon boyunca ihtiyacım olacak. Bu yüzden Trabzonspor maçında riske etmek istemiyorum” dedi. Trabzonspor ile oynayacakları maça da değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, “İşi Anfield’da bitirme şansımızı kaçırdık. Bu altın bir fırsattı. Yükselen Türk futbolunun en iyi birkaç takımından biriyle karşılaşacağız. Trabzon’a gitmişliği olan herkes, orasının futbol oynaması zor bir yer olduğunu ve fanatik taraftarların olduğunu söylüyor. Bu deplasmanı atlatmayı başarırsak, güçlenmiş olarak döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Liverpool’un zor günleri
Premier Lig ekibi Liverpool, mali ve idari anlamda da kötü günler geçiriyor. Ada ekibi, bugünkü kritik karşılaşma öncesi pek çok sorunla karşı karşıya kaldı. İşte sorunlar:
1. Barcelona’nın kadrosuna katmak istediği Mascherano, Katalan ekibine gitmeyi kafasına koymuş görünüyor. Manchester City deplasmanında maça çıkmak istemediğini söyleyen ve kadroya alınmayan 26 yaşındaki oyuncunun bardağı taşırdı.
2. Dirk Kuyt’ı İtalyan devi Inter’in kadrosuna katmak için çalışmalarını hızlandırması Ada ekibini düşündürüyor. Transfer sezonunun bitmesine sayılı günler kala Liverpool’un oyuncularını satması durumunda, yerlerine aynı kalitede isimlerin bulunması zor görünüyor.
3. Mali sıkıntı yaşadığı için satışa çıkarılan kulüp sahibini arıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden iş adamlarıyla görüşmeler sürüyor.
4. Lige iyi bir başlangıç yapamayan kırmızılılarda, Manchester deplasmanında alınan farklı mağlubiyet ve kötü futbol taraftarları umutsuzluğa sürüklüyor.