Kayserispor Trabzonspor 2:1 Kayserispor

Trabzonspor 2:1 Kayserispor

23.02.2014 - 20:35 | Son Güncellenme:

Ligde sıkıntılı bir dönem yaşayan, Avrupa’dtur umutlarını tehlikeye atan Trabzon, Kayseri önünde hem moral, hem güven kazandı. Bordo-mavili ekip, Mijailoviç’in golüyle geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda değişikliklerle ritmini yakaladı, Adrian ve Janko ile galibiyete uzandı. İşte karşılaşmanın golleri...

Trabzonspor 2:1 Kayserispor

CELAL UMUT EREN / SKORER

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde Juventus’a karşı şanssız bir mağlubiyet alan Trabzonspor, Süper Lig’in 22. haftasında Kayserispor’u Avni Aker Stadı'nda 2-1 yenerek yara sardı, moral kazandı.
Karşılaşmaya Juventus maçının şablonuyla çıkan bordo-mavili ekipte tek fark Zokora yerine Adrian’ın forma giymesiydi. Ancak oyunu tutan bu sistem, geniş alanda oynayan Kayserispor’un tempo yapmasını engellemekten başka bir başarı sağlamadı. İlk yarıda en ciddi atak 26. dakikada Kayserispor’da Abdullah Durak ile gelirken Onur yine kalesinde devleşti. Özellikle 30. dakikadan sonra temposu tamamen düşen maça Kayserispor’un 39. dakikada kornerden Mihajlovic ile attığı gol canlılık getirir gibi oldu.
“Braga” taktiği
Ancak ikinci yarıda tıpkı İtalya’da yaptığı gibi ilginç hamleler deneyen Hami Mandıralı, Kayserispor teknik direktörü Pacienca’ya Braga döneminde “Special Two” lakabını kazandıran taktiği kullandı. 46’da Emre-Colman yerine Henrique-Janko ikilisiyle “kalabalık orta saha-tek forvet” sistemine dönüldü. 49’da orta sahaya gerileyen ve oyunu daha geniş okuyan Adrian’ın şık golü 3 puan işaretini verdi. Trabzonspor, 57’de Olcan-Henrique işbirliğinde tehlike oluşturdu. 58‘deki organize atakta Bosingwa Janko’yu golle buluşturdu. Skoru aldıktan sonra zaman zaman şok preslerle rakibini bozan bordo-mavililer, Kayserispor’a sadece duran topla pozisyon bulma iznini verdi.
2010-11 sezonunda Braga’ya Avrupa Ligi’nde final oynatan Domingos Pacienca’nın taktiğini kullanan Hami Mandıralı, yeni bir “Braga” yaratma hazırlığını müjdeler gibiydi.

Haberin Devamı

MAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Trabzonspor 2:1 Kayserispor

Yazarlar