Trabzonspor Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılabilecek

Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılabilecek

05.07.2019 - 17:37 | Son Güncellenme:

UEFA, Trabzonspor'a gönderdiği yazıyla bordo mavili takımın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabileceğini bildirdi.

Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılabilecek

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın şartlarını yerine getirdiklerini ve yeni sezonda Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

 Ağaoğlu, UEFA Disiplin Kurulunun bordo-mavili futbol takımının Avrupa kupalarına katılımını onaylamasıyla ilgili A Spor'a açıklamalarda bulundu.

 Daha önce UEFA Disiplin Kuruluna sevk edildiklerini hatırlatan Ahmet Ağaoğlu, "Disiplin Kurulunda olunca insan ister istemez geriliyor. 28 sayfalık gerekçeleri açıklayan bir rapor geldi. UEFA organizasyonlarına katılmamıza müsaade ediyorlar." ifadelerini kullandı.

 Verilen kararın şartlı olduğunu vurgulayan bordo-mavili kulübün başkanı, şunları kaydetti:

 "Finansal Fair Play Komitesinin 3 şartı vardı. Birincisi yeniden yapılanmanın imzalanması koşulu. İkincisi Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Talimatı'nın yürürlüğe girmesi. Üçüncüsü de 5 milyon avro zarar barajının altında kalınması koşulu. Bize 15 Ekim'e kadar süre veriyorlar. Ancak biz bu 3 şartı da bugün itibarıyla yerine getirmiş durumdayız. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Artık kuraları bekleyeceğiz."

Haberin Devamı

 Öte yandan Trabzonspor Kulübü, UEFA'nın verdiği kararın ardından Twitter hesabından Avrupa Ligi ile ilgili paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda "We are coming (Geliyoruz)" ifadesi kullanıldı.

UEFA'dan Trabzonspor açıklaması
UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, bordo-mavili kulübün 2016'da yaptığı finansal fair play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtildi.

 Açıklamada, Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedildi. UEFA ayrıca, Trabzonspor'un bu sezonki UEFA katılım gelirinin yüzde ellisine el koyduğunu açıkladı.