Trabzonspor Trabzonspor başkan adayı Usta: 'Bize ahtapot gibi yönetim lazım'

Trabzonspor başkan adayı Usta: 'Bize ahtapot gibi yönetim lazım'

05.12.2015 - 16:14 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, sorunların üstesinden gelecek güçlü bir yönetimle yola çıktıklarını belirterek, hüzünlü günler geçiren dünya markası Trabzonspor'un, 7 Aralık'tan itibaren yeniden tarih yazacağını söyledi.

Trabzonspor başkan adayı Usta: Bize ahtapot gibi yönetim lazım

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, yarın yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesi seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdü. Hakem ve Gözlemciler Derneğini ziyaret eden Usta, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelerek projelerini anlattı. Usta, daha sonra Beşikdüzüspor’un, gecesine katıldı. Başkan adayı Muharrem Usta, yarın yapılacak olan seçimler öncesinde kongre üyelerine önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR'UN 3 TEMEL SORUNU VAR"

Trbzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün 3 temel sorunu bulunduğunu belirterek, "Trabzonspor'un 3 temel sorunu var. Ekonomik, sportif ve itibar sorunu. Ben bu sorunlardan itibarı ilk sıraya koyuyorum. Çünkü itibar birey içinde kurum içinde çok zor kazanılır. Ama itibarın değerini bilenler için bu böyledir. İnsanların hayatında hataları olur. Yanlışları olur. İnsan ömrüyle birlikte itibarını her zaman yukarıya taşımak zorunda. Kulüpler içinde bu böyledir. Trabzonspor'daki fotoğrafa baktığımızda gerçek anlamda bir felaket ile karşı karşıyayız. Biz bu olamayız" dedi.

"7 ARALIK'TA FUTBOL ÜZERİNDEN TRABZON’DAN MEDENİYET İNŞA EDECEĞİZ"

Usta, “Biz buradan 7 Aralık'la birlikte futbol üzerinden Türkiye'de bir medeniyet inşası için yola çıkmalıyız. Herkesin sahip çıkacağı yeni bir düzene geçmek zorundayız. Trabzonspor'un tırnaklarıyla kazıyarak geldiği bugünleri bozuk para gibi hiç kimse harcayamaz. Bizim için Trabzonspor vazgeçilmez bir ideal hayatımızın her alanında var. Trabzon’u tepeden tırnağa işgal etmiş ve bununla yaşayan bir topluluğuz biz. İstanbul’un dışında defalarca şampiyonluğun geldiği tek şehir Trabzon. İstanbul dışında 7 defa şampiyonluk yaşamak olağanüstü bir iş. Buranın toprağa mavi kokuyor. Havası bordo kokuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BİZE AHTAPOT GİBİ YÖNETİM LAZIM"

Trabzonspor’un eli her tarafa uzanan ahtapot gibi bir yönetime sahip olması gerektiğini belirten Usta, “Gerçekten Türkiye şuna bakacak. Bu yönetim nasıl bir yönetimdir. Öyle kolları olması lazım ki nerede harekete geçirilmesi gereken bir iş varsa. O kollar onu patır-patır yakalayıp eksik hiç bir şey bırakmadan hedefine doğru adımını atması lazım. İşte biz Türkiye'ye şu görüntüyü vermemiz lazım. Trabzonspor yeni bir yönetim seçti evet bu yönetim ahtapot gibi bir yönetimdir. O zaman Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin kamuya devir edilmesi satılmasındaki fiyat farklı olur. Akyazı Stadyumunun isim sponsorluğunun bedeli başka bir fiyattır. Loca başka bir fiyattır. Locaların bir kısmını Trabzon'da satacağız ama localardan para bekliyorsak paranın merkezi İstanbul'dur. Trabzonspor’a destek locaları alın dediğimizde onlar yine dönüp şuna bakacaklar. Trabzonspor'a gelenler itibarı yüksek mi, güvenilir mi. Bu kulübü nereye taşıyabilir. Ankara-İstanbul ve dünya ile ne kadar entegredirler. Ne kadar kökleri Trabzon'da olsa da 'Bize her yer Trabzon' diyecek bir bakış ile bu kulübü geleceğe taşıyabilirler mi. İşte biz bunun peşindeyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÖNEMLİ OLAN YÖNETMEYİ BECERMEKTİR"

“Önemli olan yönetmeyi becermektir” diyen Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ahtapot gibi iyi bir yönetim kurduğumuz anda göreceğiz ki bu Trabzonspor başka bir Trabzonspormuş. Kazansak da buradayız. Kaybetsek de buradayız. Her zaman Trabzonspor’un emrinde olacağız. Trabzonspor’un sorunu bir yönetim sorunudur. Trabzonspor’un sorunu bir vizyon sorunudur. Biz yönetim tarzını Trabzonspor’un kulüp anlayışını, Trabzonspor’un organizasyonel yapısını, statüko haline gelmiş olan yönetimsel organizasyonunu yıkmak ve dünya kulüplerine yaraşır yeni yapıya taşıyarak, o büyük vizyonunu yönetici takımıyla büyük bir yolculuğa çıkmak için yeniden bu işe soyunduk" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ŞAHLANACAĞIMIZ GÜNLERİ VAAT EDİYORUM"

Usta, hep birlikte sevinç ve mutluluğu yaşamayı özlediklerini belirterek, "Türkiye’nin her tarafında dünyadaki tüm Trabzonsporluların keyfi kaçmış durumda. Huzursuzuz, mutsuzuz. Eski günlerimize tekrar geri dönmek için bizim için bir milat. Sizlerle beraber bu yola tekrar çıkıyoruz. Eski yıllara geri dönmek için yeniden başlıyoruz. Sizlerle beraber sahip çıkarak, yeniden dirilerek bu günler mutlaka yakalayacağız. Bütün temennimiz bu. Hiçbir Trabzonlunun boynu bükülmeden suratı asılmadan göğsünü gere gere yeniden şahlanacağı günlere ulaşacağımızı size vaat ediyorum. Kesinlikle bundan emin olunuz" dedi.

"OYUMUZU TRABZONSPOR İÇİN KULLANALIM”

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, “Bu seçimde eşe, dosta, akrabaya oy vermek için bir seçim yapmıyoruz. Biz Trabzonspor için seçim yapıyoruz. Attığımız oy Trabzonspor'un gelecekte iyi olup olmamasına karar verecek. Oraya söz verdik buraya söz verdik değil, bizim sözümüz Trabzonspor olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

USTA VE HEKİMOĞLU BEŞİKDÜZÜSPOR'UN GECESİNDE BULUŞTU

Trabzonspor Başkan Adayları Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu, Beşikdüzüspor'un gecesinde bir araya geldi. Birbirlerine sarılan iki aday yarın yapılacak olan seçimler öncesi dostluk mesajı verdiler.